ZAVRŠEN PROJEKAT: Uređenje glavne ulice u Velikoj Hoči

D. Z.

11. 01. 2023. u 12:46

U VELIKOJ Hoči završeno je uređenje glavne ulice za čije radove je Kancelarija za KiM izdvojila tri miliona dinara.

ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ: Уређење главне улице у Великој Хочи

Foto Kancelarija za KiM

Kako ističu iz Kancelarije za KiM , projektom je urađeno popločavanje oštećenih površina na trotoarskoj stazi šetališta dekorativnim kamenom, postavljena je nova ambijentalna rasveta u vidu lampiona, kao i novi mobilijar - klupice za sedenje i kante za smeće.

- Vodilo se računa i o zelenim površinama pa su postavljene dekorativne sadnice dužinom centralne zone. Izvedeni su i radovi na uređenju i čišćenju rečnog korita, kao i novim otpustima za atmosferske vode - ističu iz Kancelarije za KiM i dodaju da je uređenje jezgra ovog mesta obuhvatilo niz radova kako bi se infrastrukturno poboljšala, ali i ulepšala ova srpska sredina i osnažio njen turistički potencijal, tako da se prilikom uređenja javnih površina vodilo računa da se ne naruši ambijent i arhitektura ovog istorijski važnog i jednog od najstarijih srpskih mesta.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković podsetila je da je uređenje i ulaganje u Veliku Hoču bilo jedno od obećanja direktora Kancelarije za Kim dr Petra Petkovića tokom prošlogodišnje posete ovom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri