SARADNJA MINISTARSTVA ZDRAVLJA I RADA: Borci ne smeju da budu bez zdravstvenog osiguranja

Novosti online

27. 12. 2022. u 21:44

U CILjU unapređenja položaja boračko-invalidske popupacije ministarstva zdravlja i rada potpisala su Memorandum o saradnji koji su podržali predstavnici više od 100 udruženja iz oblasti boračko – invalidske zaštite.

САРАДЊА МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА И РАДА: Борци не смеју да буду без здравственог осигурања

Foto P. Milošević

Pre potpisivanja dokumenta ministri Danica Grujičić i Nikola Selaković su sa predstavnicima udruženja razgovarali o problemima sa kojima se suočavaju u svakodnevnom životu i prilikom ostvarenja svojih prava. Govoreći o zdravstvenoj zaštiti, ministarka Grujičić je naglasila da je potrebno da se uspostave sistemska rešenja, te ocenila da nijedan borac ne može da bude bez zdravstvenog osiguranja.

- U narednom periodu biće jačana primarna zdravstvena zaštita, što će u značajnoj meri smanjiti vreme čekanja na određene specijalističke preglede, jer će domovi zdravlja biti osposobljeni da vrše određene dijagnostike - istakla je ministarka.

Uzimajući u obzir da su borci i ratni vojni invalidi ukazali na problem posttraumatskog sindroma, dr Grujičić je rekla da će Ministarstvo zdravlja posebnu pažnju posvetiti ovoj oblasti, kako bi svi oni kojima je potrebna pomoć dobili adekvatnu zdravstvenu podršku.

Ministar Selaković je naveo da je potpisivanje Memoranduma jasan i jak signal države da ulažu napori da se reše sva bitna i sporna pitanja u oblasti boračko-invalidske zaštite, a sa druge strane obavezujući čin dva ministarstva na zajedničko delovanje.

- U narednom periodu Ministarstvo rada će raditi na inteziviranju i unapređenju komunikacije između boraca i ratnih vojnih invalida sa jedinicama lokalnih samouprava, jer je veliki broj situacija sa kojima se oni suočavaju rešiv na lokalnom nivou - rekao je Selaković.

BONUS VIDEO - "BEOGRADSKA ZIMA": Grad organizuje doček Nove godine uz besplatan koncert i vatromet

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri