GODINU DANA PLAĆALA NEUTROŠENU STRUJU: Iako nije bilo potrošnje, beograđanki Danijeli LJubojević za nasleđeni stan u Nišu stizali računi

J. Ćosin

24. 12. 2022. u 08:38

MESECIMA je Danijela Ljubojević umesto svoje plaćala komšijske račune za struju jer je u zgradi na adresi Vizantijski bulevar 4/47 u Nišu došlo do zamene brojila.

ГОДИНУ ДАНА ПЛАЋАЛА НЕУТРОШЕНУ СТРУЈУ: Иако није било потрошње, београђанки Данијели Љубојевић за наслеђени стан у Нишу стизали рачуни

Foto J. Ćosin

Iako taj stan, koji je nasledila od majke, niko nije koristio nekoliko godina, a u poslednje vreme bio je potpuno ispražnjen zbog renoviranja, potrošnja se obračunavala i računi su stizali. Danijeli, koja živi u Beogradu, trebalo je gotovo godinu da ispravi ovu nepravdu.

- Stan u Nišu sam nasledila od majke i zvanično ga preuzela prošle godine. U njemu niko godinama nije živeo, majka ga je ranije izdavala, ali pošto više nije mogla, predala ga je meni. Odlučila sam da ga renoviram i sredim. Potpuno sam ga ispraznila, ali kako nisam imala dovoljno novca da ga odmah renoviram, tako je stajao. Ali, računi za struju su i dalje stizali. Najpre sam mislila da je neki ostatak od prošlog meseca, pa onda, ajde, možda je zima... Tako sam mesecima plaćala po 3.000-4.000. Kada sam, međutim, krenula da analiziram račune, shvatila sam da potrošnje ima iako smo oborili osigurače i trebalo je samo da plaćamo pretplatu - kaže Danijela.

Foto Privatna arhiva

Danijela Ljubojević

Otišla je u nišku Elektrodistribudiju gde je, kako tvrdi, tek posle nekoliko meseci utvrđeno da je brojilo zamenjeno.

- Ustanovljeno je da plaćam nekom drugom struju. Komšiji M. S. U distribuciji tvrde da se to desilo prošle godine u decembru, a moja majka tvrdi da je i ranije, kada je bio požar u zgradi. Kako smo uspeli da saznamo, komšija plaća naše račune, ali da li mu je bilo čudno što nema potrošnju već plaća samo pretplatu i zašto ništa nije preduzeo, to su pitanja za njega. Meni i majci nije hteo ništa da kaže - priča nam.

Elektrodistribucija Niš u ponedeljak je napokon ispravila grešku koja je Danijelu koštala, kako kaže, i živaca i para.

- Svi računi za godinu dana su korigovani i sada piše da sam u pretplati. Videćemo kako će dalje da se reši to što sam račune plaćala mnogo više, to ću znati od narednog računa - rekla nam je Danijela.

IZVINjENjE I KOREKCIJA RAČUNA

IZ niške Elektrodistribucije potvrdili su da je njihova ekipa kontrolom mernog mesta na adresi Vizantijski bulevar 4/47 utvrdila da je došlo do tzv. ukrštanja brojila:

- Ekipe ogranka Elektrodistribucija Niš ispravile su ovu nenamernu tehničku grešku. Računi korisnika sa adrese Vizantijski bulevar 4/47 biće ispravljeni u najkraćem roku, odmah po završetku aktuelnog ciklusa očitavanja brojila. O svemu je, uz izvinjenje, obavešten i korisnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠEŠELJ OTKRIO KOJE ZEMLJE SU GA LIČNO RAZOČARALE: Sedam država zabilo nož u leđa Srbiji