Proglašeni pobednici 55. republičkog takmičenja "Šta znaš o saobraćaju”!

Promo

25. 05. 2024. u 19:52

„ŠTA znaš o saobraćaju“, najveće takmičenje učenika osnovnih škola u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, završeno je danas proglašenjem pobednika u Dečijem kulturnom centru "Majdan” u Beogradu.

Проглашени победници 55. републичког такмичења Шта знаш о саобраћају”!

Foto AMSS promo

Pobednicima 55. Republičkog takmičenja nagrade su uručili generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije, Milan Nikolić, načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Slaviša Lakićević i Strahinja Kukić, predsednik Skupštine Gradske opštine Savski venac.

Ukupno 112 osnovaca plasiralo se na republičko takmičenje, a pobednici koji su pokazali najviše znanja i veština su Iva Lukić, Nikolina Đorđević, Filip Fara i Sava Gavrilović. Ovi „zlatni“ osnovci će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju, koje se u septrembru održava u Parizu, u organizaciji Svetske automobilske federacije FIA.

Milan Nikolić, generalni sekretar AMSS-a, izrazio je izuzetno zadovoljstvo što je i ove godine naše najveće udruženje vozača uspešno organizovalo tradicionalno takmičenje i tako edukovalo buduće generacije o saobraćajnoj kulturi i bezbednosti.

Foto AMSS promo

- Naš cilj je da se mlađi naraštaji edukuju i upute u saobraćajne propise kroz igru i zabavu, kao i to da u njima probudimo takmičarski duh i da ih za njihov trud i zalaganje vredno nagradimo. Edukacija dece o bezbednosti u saobraćaju nam je mnogo važna, jer su oni u životnom dobu kad se najlakše uči i najbrže upija. Ono što sada nauče, to im ostaje za ceo život. Verujem da će, sada kao pešaci i biciklisti, a u budućnosti kao vozači, poštovati saobraćajne propise i sa maksimalnom koncentracijom učestvovati u saobraćaju. Ponosni smo na činjenicu da više od 300.000 dečaka i devojčica svake godine učestvuje u ovom takmičenju. ­­­­Moram da kažem da je na pobednicima koji će braniti boje Srbije u Parizu velika odgovornost, jer smo već dve godine zaredom evropski prvaci. Inače, aplicirali smo da Srbija sledeće godine bude domaćin evropskog takmičenja pod okriljem FIA, rekao je Nikolić.

Foto AMSS promo

U takmičenju je i ove školske godine tradicionalno učestvovalo više od 300.000 učenika osnovnih škola širom Srbije, koji su pokazali svoje znanje rešavanjem testova iz saobraćajnih propisa i vožnjom bicikala na poligonima spretnosti i praktičnog ponašanja u saobraćaju.

Inače, projekat „Šta znaš o saobraćaju “ održan je uz institucionalnu podršku Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, AMS Osiguranja i GO Savski venac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)