STUDENTKINJA IZ SRBIJE POTPUNO ZBUNJENA: Radila kao kasirka u Nemačkoj, kad je dobila obračun plate ništa joj nije bilo jasno (FOTO)

Novosti online

11. 12. 2022. u 10:41

STUDENTKINjA iz Srbije, koja se školuje u Nemačkoj, radi uz studije i kao kasirka a sad je na kućnu adresu dobila letošnji obračun iz avgusta na kom piše koliko joj je novca uplaćeno.

СТУДЕНТКИЊА ИЗ СРБИЈЕ ПОТПУНО ЗБУЊЕНА: Радила као касирка у Немачкој, кад је добила обрачун плате ништа јој није било јасно (ФОТО)

Ilustracija

Ali problem je u tome što ona kaže da joj ništa nije jasno jer joj "fale pare".

- Dragi ljudi,da li neko može da mi rastumači ovaj pejslip. Dakle radim minidžob u Obiju na kasi. Ovo je plata za avgust gde je trebalo da stigne i bonus od 300 evra. Radila sam 35 sati, plaćena sam po satu 10,45 evra. To bi trebalo da je 365,75..., napisala je ona i dodala:

Foto: Fejsbuk/Srbi u Nemačkoj

- Na račun mi je stiglo 277 evra, a kao pejslip sam dobila 3 papira na kojima mi apsolutno ništa nije jasno. U Obiju mi je rečeno da je to porez?! Kako može porez na minidžob. Hvala unapred - postavila je pitanje u jednoj od Fejsbuk grupa koje okupljaju naše ljude koji već decenijama žive i rade u Nemačkoj.

Odmah su počeli da stižu šaroliki komentari...

Foto: Fejsbuk/Srbi u Nemačkoj

Foto: Fejsbuk/Srbi u Nemačkoj

Foto: Fejsbuk/Srbi u Nemačkoj

Foto: Fejsbuk/Srbi u Nemačkoj

Foto: Fejsbuk/Srbi u Nemačkoj

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)