MINISTAR odbrane Miloš Vučević jutros je gostovao u jutarnjem programu televizije Prva, gde je govorio o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, ali je jedna od tema bila i mogućnost ponovnog uvođenja vojnog roka.

Oktobar 1983

07.12.2022. 13:03

Poziv u vojsku je jedino sto sam besplatno dobio od drzave.Izgubljena godina u svakom pogled. Niko iz te vojske nije se setio ni telegram da mi posalje kada sam diplomirao, zaposlio se kada mi se rodio sin, kada smo kupili stan, ... Bilo, neponovilo se. Ne daj boze ni najvecem neprijatelju.

Perce

07.12.2022. 15:42

@Oktobar 1983 - Pa nije ti vojska ni majka ni otac da ti cestitaju sto si zavrsio skolu ili se zaposlio. U vojsku si isao da se obucis da budes vojnik i da ne daj Boze stanes na branik svoje domovine ako zatreba.

Mir no

07.12.2022. 13:32

Sve ispod godinu dana je gubljenje vremena i bacanje para...Pa treba im tri meseca da nauče da usutaju u 05.00h,da se umivaju 'ladnom vodom,da vezuju pertlu,kockaju krevete,da vuku "Dajca",probijanje zvučnog zida i osnove vojničkog života. Drugo,potrebna je konstantna masa,pouzdanih ljudi da može da uleti da pomogne narodu u vanrednom situacijama,a ne da češu j*ja po kasarnama i da džabe jedu i spavaju. Ukopavanje 150-ke,usiljeni marš od Rudnice do Kop-a...ko to sad da izdrži...pogledajte omladinu u onim pantalonama što im se vide zglobovi na 5.stepeni...taj vojnik...

Samo Kažem

07.12.2022. 14:25

Ако ће и жене да служе ,онда нема проблема, пошто се галамило о "правима" задњих 15 година, права иду заједно са обавезама према држави. Можда да се поштеде домаћице или жене које су родиле 3 и више деце. А све жене и мушкарци који су преко веза или партије добили државни посао да сви и служе војни рок, да враћају дуг држави.Ми који смо препуштени самима себи војни рок нас не интересује и не може нас нико ни натерати да га служимо. Некад је све било државно па су мушкарци имали предност у запошљавању, али и обавезу служења војног али и фронт ако до тога дође. Сад је тотално дргачије па се обавезе морају томе прилагодити.

boki

07.12.2022. 18:42

Obavezno slyzenje vojske ali da bude vojska a ne neko vatragosno drustvo.Vosku sluziti 12 mj profesinalno a ne da budu mladici ko u djecjem vrticu raxmazeni

Nemanja

08.12.2022. 01:39

Otac me je naucio da pucam iz Kalasnjikova, Heklera i dedine kratke devetke Bereta kad sam napunio 18 godina. Vezbali smo u njegovom rodnom kraju, u sumi daleko od sela i to znanje obnavljam priblizno na istoj lokaciji svakog leta. Znam i da rasklopim, sklopim, ocistim i podmazem oruzje. U medjuvremenu nabavili smo kasikare pa cu na leto nauciti da bacam i njih. Nikad se ne zna za sta mozei to znanje da zatreba meni i mojoj otadzbini. Bez obzira sto go znanje nikada nisam primenio u praksi, sta to jos korisno moze vojska da me nauci?