Huawei Mate 50 Pro – operativni sistem EMUI 13 i potpuno novo korisnično iskustvo

Promo

30. 11. 2022. u 16:00

Kompanija Huawei započela je novu eru pametnih telefona lansiranjem modela Mate 50 Pro.

Хуаwеи Мате 50 Про – оперативни систем ЕМУИ 13 и потпуно ново кориснично искуство

Foto: Promo

Pored fantastičnih funkcija i praktičnosti telefona, kamerom visokog standard sa ultra otvorom blende koja podleže podešavanju od čak 10 nivoa, opcijom SuperCharge i dizajnom koji savršeno odgovara svakodnevnim potrebama, Huawei Mate 50 Pro jedinstven je i po tome što je prvi pametan telefon sa operativnim sistemom EMUI 13, koji  korisnicima obezbeđuje sasvim drugačije korisničko iskustvo.

Šta donosi EMUI 13?

Ovaj operativni sistem, naizgled je sličan EMUI 12 okruženju – ali su u njemu ipak napravljene značajne promene. Inteligentan, usklađen, međusobno povezan – operativni sistem EMUI 13 donosi novu generaciju intuitivnih funkcija koje obezbeđuju još bolje korisničko iskustvo. Predstavljanjem Huawei Mate 50 Pro pametnog telefona, kompanija Huawei predstavila je i novu generaciju operativnog sistema EMUI 13.

Operativni sistem EMUI 13 brži je i efkasniji. Korisnicima nudi poboljšani korisnički interfejs i karakteristike privatnosti i bezbednosti. Kreiran je tako da poboljša svaki aspekt digitalnog iskustva korisnika, bez obzira na njegove navike. EMUI 13 povezuje digitalni život korisnika i uređaje, ne samo kroz komunikaciju dva pametna uređaja, već i spajanjem niza uređaja u entitet Super uređaja.

Foto: N. R.

Nove pogodnosti u preuzimanju aplikacija na Huawei Mate 50 Pro telefonu

EMUI 13 operativni sistem nudi korisnicima nove načine pristupa i interakcije sa informacijama na početnom ekranu.

Kompanija Huawei učinila je sve da korisnicima svojih pametnih uređaja omogući brzu i laku instalaciju ap i njihovo ažuriranje putem tri načina na svim EMUI 13 i ranijim Huawei mobilnim telefonima.

Korisnicima je najpre dostupna AppGallery prodavnica sa svim relevantnim aplikacijama i igricama. Za Huawei korisnike AppGallery je jedinstvena platforma na kojoj mogu da pristupe svojim omiljenim aplikacijama. Ovaj pametan i inovativni sistem nudi lak pristup aplikacijama, uz ocene i recenzije koje su pregledne za pretraživanje i čitanje. AppGallery je dostupan na svim Huawei uređajima i jednostavan za korišćenje.

Takođe, korisnicima je dostupan i PetalSearch u kojem možete da ukucate ime aplikacije koju želite da instalirate, pronađete je i pristupe skidanju ili ažuriranju aplikacije kao i do sada. Na kraju, tu je i Gspace, odnosno Google Play Store u okviru Gspace aplikacije, preko koje i na Huawei pametnim uređajima imate mogućnost instalacije i korišćenja Google aplikacija.

Savršena organizacija svih aplikacija

EMUI 13 operativni sistem donosi mogućnost pravljenja pametnih foldera (SmartFolders). U pametnim folderima na glavnom ili drugim ekranima možete kombinovati izgled i raspored aplikacija kako želite. EMUI 13 nudi i foldere koji mogu da se listaju, kao fascikla, a dodate su i nove opcije za vidžete, kojih ima više i mogu da kombinuju različite aplikacije – vreme i sat, vreme i kalendar i slično. Prevlačenjem nagore na određenim ikonama aplikacija, korisnici mogu generisati vidžete usluge aplikacije i zatim ih zakačiti na početni ekran ili dodirnuti bilo koji slobodan prostor da ih sakriju. Ove funkcije obezbeđuju pretraživanje i upravljanje informacijama i uslugama unutar aplikacije na jednostavan i efikasan način.

EMUI 13 takođe nudi mogućnost slaganja ili kombinovanja odabranih vidžeta usluge preko funkcije CardFolder koji donoseći pametan i jednostavan način organizacije. Korisnici mogu da slažu vidžete iste veličine zajedno i dugo pritiskaju da bi ih videli u obliku vodopada radi lakšeg pregleda i sortiranja. Dostupni su i vidžeti različitih veličina za kombinaciju sa prečicama za aplikacije, kao što je baterijska lampa. Vidžeti koji se kombinuju mogu se podesiti po veličini prema željama korisnika.

Foto: N. R.

Funkcija SmartFolders na EMUI 13 operativnom sistemu pruža korisnicima više opcija za veličinu fascikle. Pored prethodnih opcija odnosa stranica 2:2 i 4:4, nova verzija dodaje 1:2, 2:4 i druge različite veličine. Kako korisnici menjaju veličinu svojih fascikli, broj prikazanih aplikacija će se promeniti u skladu sa tim, pružajući efikasniji početni ekran.

Neke od ikonica (one koje ispod sebe imaju crticu) je moguće i povećati, pa od obične može da se napravi interaktivna ikonica – koja nudi direktno pristupanje i aktivaciju određenih opcija bez ulaska u samu aplikaciju. Tako, na primer, folder galerije možete da učinite većim i da direktno pristupate uređivanju i izmeni slika, kameri, omiljenim fotografijama, videima i slično.

Veliki broj pozadinskih procesa EMUI 13 okruženja napravljen je da omogući kvalitetniji i brži rad telefona, koji će duže ostati brz i bez zagušenja.

SuperStorage – ne razmišljajte o prostoru i aplikacijama koje ne koristite

Veliki prostor za skladištenje sa SuperStorage funcijom omogućuje korisnicima mnogo veće mogućnosti skladištenja podataka, ali i u neograničenom broju aplikacija. SuperStorage je prva tehnologiju za komprimovanje korišćene memorije i proširenje dostupnog prostora za skladištenje u hiperprostoru.

Preko funkcije SuperStorage, duplikati datoteka se automatski otkrivaju i označavaju za korisnika a ovo uključuje i sadržaj poslat iz aplikacija trećih strana, kao što je ista fotografija poslata sa različitih platformi za ćaskanje. Korisnici tada mogu da izaberu da komprimuju duple datoteke preko aplikacije Huawei Optimiser. Pored toga, SuperStorage takođe može da identifikuje aplikacije koje nisu korišćene neko vreme, da završi kompresiju nakon potvrde korisnika i da oslobodi aplikaciju u realnom vremenu kako bi se postiglo optimalno upravljanje skladištem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone