IAKO je Nastavničko veće Tehničke škole u Trsteniku pre šest dana jednoglasno donelo odluku o isključenju iz škole dvojice učenika koji su učestvovali u incidentu u kome je nastavnici izmaknuta stolica, direktor još nije doneo konačnu odluku.

Komentari (21)

Ema

29.11.2022. 08:13

Доста више вас психолога и педагога! Због вас и правника који накарадно преписују законе ЕУ, стање у школству је овако. Шта ће рећи сав наставни кадар у Србији, ако се виновници не казне? Како ће се осећати наставница која је претрпела насиље? Да неће она сада да се њима извини, па да јој они опросте што су доведени у такву ситуацију, јер нису они проблем, да почине насиље. Ако сви ученици склони инцидентима схвате да неће бити кажњени, настаће дивљи запад.

realno

29.11.2022. 08:26

Naravno da je bitno zastititi drugu djecu i nastavno osoblje od nasilnika a sad dal ce to nasilnika obiljeziti ili mu unistiti zivot e to su mu roditelji trebali pricati i vaspitavati a ne da svi okolo njega ispastaju za dobrobit nasilnika

Vesna

29.11.2022. 09:37

Isključenje iz škole je najgluplja mera i siguran put za pravljenje razbojnika. Za sva maloletna lica su odgovorni njihovi staratelji i ne znam zašto se ne ide tim putem. Da je dete znalo da zbog takvog poteza njegov otac mora da plati 100.000 din i prodje psihološku pripremu - ne bi mu palo na pamet! Naročito ŝto uvek iza nasilnog deteta je nasilan otac. Finansijsko kažnjavanje roditelja pa sve do oduzimanja dece je jedini put da se stane vrŝnjačkom nasilju

buki

29.11.2022. 19:37

@Vesna - Vrlo često su iza nasilne dece nenasilni i izrazito tolerantni roditelji, koji pošteno rade i jedva sastavljaju kraj sa krajem. Deca se opredeljuju za nasilje jer ne žele da žive kao roditelji koji rade 12h dnevno samo da bi ih prehranili i obukli. Na ulici vide ponavljače koji voze auta od 50.000 eura i zaključuju da diplome roditelja (na pr. prosvetnih radnika) ne vrede ni pišljiva boba.

EvGenije

29.11.2022. 10:24

Dokle se mladi ljudi smatraju decom? Ovaj od 18 godina je sposoban da glasa na izborima, a nije sposoban da shvati posledice svojih postupaka? A ovi od 17 godina su, teoretski, sposobni da donesu odluku o promeni pola bez znanja roditelja, a nisu sposobin da kontrolišu svoje ponašanje? Nešto debelo tu nije u redu. Otkako su nam psiholozi preuzeli prosvetu, sve je otišlo u tandariju. Pita li se iko kako žrtva psihološki podnosi ovu torturu ili nastavnici i profesori i nisu važni i poput policajaca trebaju biti spremni i poginuti na poslu?

Mica

29.11.2022. 10:38

Onda neka iskljuce profesorku a psiholozi gde su bili do sada pa da prepoznaju ljude i posalju ih na lecenje kad znaju kako treba a ne da pametuju i pricaju kad se nesto desi cekamo da neko resi slucaj mesec dana zasto nije po hitnom postupku reseno

Stephany

29.11.2022. 11:03

Ovaj tekst je dokaz da su psiholozi doprineli urusavanju skolskog sistema u znacajnoj meri. Nazalost, nisu oni jedeni. Dajte da nagradimo kriminalno ponasanje ovih ucenika a njihove roditelje, nevaspitane i lisene svakog morala.

buki

29.11.2022. 12:20

Psiholozi smatraju da je ovim učenicima umesto kazne potrebna psihološka pomoć, jer je ''očigledno da tu nešto ne štima''. Zaista ne štima, ali su propustili da kažu od kada je postalo tako, a postalo je od kada su kazne praktično ukinute i deci se za sva iživljavanja izriču neke mere koje do 99% njih uopšte ne dopiru. Da ih pitate, ne bi znali ni da vam kažu kakvu su to kaznu dobili, jer od kada je uvedeno da se razred završava sa jedinicom iz vladanja, na njih deluje samo isključenje, a kada vide da ni za fizički napad na učenika ili profesora nisu isključeni, ovi sa sitnijim prekršajima dobiju krila. Takođe vrlo dobro znaju svoja prava, a ona kažu da su roditelji obavezni (znamo svi, da ne nabrajam), a pri tome tim istim roditeljima je zabranjen svaki vid fizičkog i psihičkog kažnjavanja. U takvim uslovima odrastanja maloletni delikventi postaju punoletni i nastave da plivaju u toj reci kriminala. Sve ih je više i sve su okrutniji, crpeći sa neta nove sadističke metode.

Lena

29.11.2022. 14:07

Treba li zbog troje nevaspitane dece da ostali ispastaju i nastavnica ce ove stvari pamtititi ceo zivot .Ako se ta deca adekvatno ne kazne takve ce stvari ciniti sutra svojim roditeljima svojoj supruzi svojoj deci

Xajgyk

29.11.2022. 14:10

Због таквих препаметних психолога ученици и јесу толико распуштени и безобразни. Чуј, не треба их избацити, него им треба помоћи. Па дајте им стипендију и бесплатну екскурзију. Не зна се ко је луђи.