U TEHNIČKO-saobraćajnoj školi u Vladičinom Hanu u toku polaganja testa za vozače B kategorije, sedamnaestogodišnji učenik trećeg razreda, zgužvao je papir sa zadacima i bacio ga profesoru u lice uputivši mu niz pretnji - potvrđeno je "Novostima" u Višem javnom tužilaštvu.

realno

26.11.2022. 11:14

Drzava treba da otvara nove zatvore ali da zatvorenici ne mogu dobiti novac iz spoljnog sveta vec da isti zarade u zatvoru radeci raznorazne poslove, kopanje kanala,sijanje krompira,raznorazne bravarske poslove,itd...

Pegi

26.11.2022. 11:18

Ne treba njih izbacivati iz škole. Tako bi se samo stvorilo još kriminalaca na ulici. Treba samo roditelje kazniti dobrom cifrom ili zajedno sa decom na društveno koristan rad.

Dragan

26.11.2022. 11:42

Obeležiti učenike ? Psihološka pomoć ? Pa vodite učenike kod sebe u kuću pa ih branite. Ova profesoraka ima povredu kičme i traumu zauvek. A o videu koji i dalje kruži kako je maltretiraju ? Profesorki podrška. Tužite ih privatno .Očigledno je da se ovi polako izvlače uz pomoć nesposobnih državnih institucija.

Mita

26.11.2022. 11:53

Nema druge nego za decu , marš iz škole , a roditelju kazna 200 000 din , pa neka se češaju i da stave prst na čelo , " kakve smo to idiote odnegovani " , ali bez pardona i taj roditelj što će da tuži školu , njemu 500 000 kazna , pa neka vidi gde je pogrešio u vaspitanju !

Šator

26.11.2022. 15:53

Само физички бол помаже. Тући и њих и родитеље, свуда и у свакој прилици, на намјањи ексцес, на не називање доброг дана. Друштво које се тако брани јасно даје до знања да не жели такве у својој средини. Нека се селе они у Њемачку, треба им платити и карту. Или да се искупе у својој средини надпросјечно примјереном понашањем. Кад су већ имали храбрости да то раде, требало би да имају снаге и да трпе посљедице. А ако ово пролази, само се слични охрабрују на слично понашање. Само преко леђа, па док кичма не пукне.

vesna

26.11.2022. 17:59

Jednom sam gledala na TV5 reportazu u kojoj se govorilo o mladima koji su pravili probleme. Jedna od devojaka je rekla da je prestala sa tim kada je napunila 18 godina i shvatila da moze da bude ozbiljno kaznjena za njene postupke. Znaci, maloletni smo i niko nam nista ne moze. U skoli moje dece je bilo dosta nasilnickog i jedina kazna UKOR. hahaha. Uplasise se od toga. Nije mi samo jasno, osnovna je obavezna ali ne i srednja?

Xxx

26.11.2022. 18:49

Neka im se pruzi psiholoska pomoc. A ko pruza psiholosku pomoc maltretiranoj deci, Moje iskustvo je upravo bilo da se vise vodilo racuna o problematicnoj deci, a maltretirana deca neka bi to trebalo da shvate kao "zivot je takav, ocvrsni".

Xajgyk

26.11.2022. 20:54

„Борба против вршњачког насиља" је очигледно потпуно промашен пројекат, када су ученицима дата права малтене да су изнад професора и целог друштва. Дакле, сваком разумном је „из авиона" видљиво шта и како треба да се ради, ал' ипак је једноставније правити се луд и гурати бескорисне пројекте који привидно умирују јавност.