SRPSKI PLAVI ŠLEMOVI: Redovna zamena jedinice Vojske Srbije u misiji u Libanu (FOTO)

Novosti online

04. 10. 2022. u 18:13

PRIPADNICI voda za zaštitu snaga iz sastava Komande za obuke doputovali su u Republiku Srbiju nakon uspešnog učešća u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

СРПСКИ ПЛАВИ ШЛЕМОВИ: Редовна замена јединице Војске Србије у мисији у Либану (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

U prethodnih sedam meseci oni su, u sastavu italijanskog kontingenta, bili angažovani na zadacima obezbeđenja u sektoru „Zapad“, a zamenili su ih pripadnici Vojske Srbije, takođe iz sastava Komande za obuku, koji su u zonu operacije otputovali sredinom prošlog meseca.

U složenim bezbednosnim uslovima, pripadnici voda za zaštitu snaga su profesionalno i odgovorno realizovali sve zadatke u skladu sa mandatom misije i tako na najbolji način opravdali ugled srpskog vojnika i Vojske Srbije u međunarodnom okruženju.

Vojska Srbije učestvuje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu od 2010. godine. Osim voda za zaštitu snaga, Vojska Srbije u ovoj misiji angažuje štabne oficire, pripadnike elementa nacionalne podrške i pešadijsku četu, koja izvršava zadatke u sastavu španskog bataljona u multinacionalnoj brigadi sektora „Istok“.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

VLADA SRBIJE POMAŽE GRAĐANIMA: Evo ko će imati pravo na manje račune za struju