"KOJE SU TO EVROPSKE VREDNOSTI?": Ministarka pravde oštro osudila sramnu provokaciju hrvatske štampe

Novosti online

01. 10. 2022. u 10:54

MINISTARKA pravde Srbije Maja Popović danas je oštro osudila najnovije provokacije hrvatske štampe, ocenivši sramotnim i nedopustivim da Hrvatska, kao članica EU, ne osudi objavljivanje naslovne strane kojom se liderima regiona dodeljuju nacistička obeležja.

КОЈЕ СУ ТО ЕВРОПСКЕ ВРЕДНОСТИ?: Министарка правде оштро осудила срамну провокацију хрватске штампе

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Moramo se ozbiljno zapitati koje su to evropske vrednosti, koje se promovišu ovakvim porukama. Da li je vređanje lidera Srbije, Mađarske i Italije jedini način regionalne saradnje Hrvatske ili je ovakva naslovna strana pokušaj da se zatru tragovi i sećanja na ustašku NDH i prebaci odgovornost za najgnusnije zločine na druge države i njihove lidere - saopštila je ministarka pravde.

Ona je navela da je ozbiljno zabrinuta zbog sramnih i nedopustivih poruka, koje Hrvatska nastavlja da nediplomatski upućuje prema susednim zemljama.

- Oštro osuđujem sramnu političku retoriku Hrvatske i čvrsto stojim uz odgovornu, državotvornu i miroljubivu politiku regionalne saradnje, koju vodi predsednik Srbije - stoji u saopštenju Ministarstva pravde.

Hrvatski list "Ekspres" je na naslovnoj strani juče objavio fotografiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, mađarskog premijera Viktora Orbana i verovatno buduće premijerke Italije Đorđe Meloni s docrtanim brkovima Adolfa Hitlera, uz naslov "Hrvatska između tri mini fašizma".


BONUS VIDEO: TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (16)

MIHIN BRAT OTKRIO: Zašto Arijana nije došla u Beograd - ko će od Sinišine porodice biti na tribinama