NE samo da je vrednost pošiljke koju je organizacija "28. jun" krajem 2012. godine, uputila u Gračanicu preko noći porasla nekoliko puta, sa 300.000 na 1,5 miliona dolara, kako su "Novosti" već pisale, nego je u misterioznom kontejneru, od ukupno 1.939 medicinskih artikala, za 1.388 istekao rok trajanja!

bilja

04.10.2022. 10:41

Ne verujte tim humanitarnim organizacijama iz dijaspore pogotovu one iz SAD-a. Nasi ljudi tamo gledaju da zarade ne gledajuci i neobaziruci se na nista. Ima toliko prevara medju nasim svetom tamo, a zalosno da niko o tome i ne pise.

Marko

04.10.2022. 11:52

Ovo se lako resava u Americi. Ako su navodi tacni (u sta nemam razloga da sumnjam), bilo koje lice (ne mora biti ni americki drzavljanin) moze da ih prijavi za poresku malverzaciju. Oni su, "28. jun", registrovani pri IRS (Internal Revenue Service) kao dobrotvorna organizacija i kao takvi dobijaju poreske olaksice i pravo na umanjenja poreza (za verovatno neke druge poslove kojima se bave). To je najveci greh u Americi i moze da rezultuje ogromnim novcanim kaznama i teskim zatvorom - jer je NAMERNO uradjeno. Pored toga, dovesce ih do ogromnih troskova za advokate - da im nikada vise ne padne na pamet da njih varaju i da nas vredjaju. Sram ih bilo.