TERAJU ME SA FAKULTETA: Prof. Branislav Ristivojević tvrdi da grupa kolega vodi hajku protiv njega

Lj. B.

28. 09. 2022. u 12:30

NAKON što je, pre nekoliko nedelja, smenjen sa funkcije dekana Pravnog fakulteta u Novom Sadu, zbog saradnje sa Ruskom Federacijom, profesor Branislav Ristivojević sada bi mogao da ostane i bez posla.

ТЕРАЈУ МЕ СА ФАКУЛТЕТА: Проф. Бранислав Ристивојевић тврди да група колега води хајку против њега

Foto N. Karlić

- Nakon smene sa mesta dekana hajka nije stala. U dva navrata su pokušali da me smene sa mesta šefa Katedre za krivično pravo, a nakon što nisu uspeli, jer imam većinsku podršku, pokrenut je protiv mene isfabrikovani disciplinski postupak - pojašnjava Ristivojević za naš list.

- Jedan student je podneo disciplinsku prijavu, jer sam ga navodno uvredio pre godinu dana. Kako je moguće da se sada setio te uvrede i kako je moguće da nakon 25 godina besprekorne univerzitetske karijere jedan student tvrdi da sam ga uvredio. Reč je o isfabrikovanom procesu koji po zakonu može da se završi i udaljavanjem s radnog mesta.

Profesor Ristivojević upozorava da su u opasnosti da ostanu bez posla i njegove kolege koje ga podržavaju - jedan profesor i troje asistenata - od kojih bi asistent Stefan Radojčić već u petak mogao da bude oteran, jer mu ističe ugovor, a konkurs nije raspisan.

Branislav Ristivojević, Foto N. Karlić

Naš sagovornik tvrdi da hajku protiv njega vode profesori Dragan Milkov i Tatjana Bugarski, koja je postala i v. d. dekana nakon njegove smene, kao i profesor Goran Milošević, koji je potpisao akt o pokretanju disciplinskog postupka. Na pitanje da li je posredi politički obračun, jer je, kao dekan sarađivao i sa Ruskom Federacijom, dok se nevedeni profesori zalažu za uvođenje sankcija Rusiji, prof. Ristivojević kaže da je reč o ličnom obračunu.

- Sa mesta dekana razrešili su me zbog svoje rusofobije, a ne moje rusofilije, a sada je to prešlo u lični obračun - naglašava on.

TREBA POSLATI INSPEKCIJU

PROFESOR Ristivojević smatra da bi Ministarstvo prosvete trebalo da pošalje inspekciju da proveri kako je on smenjen sa mesta dekana:

- U mojoj smeni ima nezakonitosti, kao i u disciplinskom postupku koji je pokrenut protiv mene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije