EVO KO JE NIKOLA KOGA JE PRIŠTINSKI SUD OSUDIO NA OSAM MESECI ZATVORA: Uzoran student, davalac krvi (FOTO)

Novosti Onlajn

07. 09. 2022. u 13:30

NIKOLA Nedeljković (20) koga je prištinsko pravosuđe bez i jednog jedinog dokaza, na osnovu lažnih iskaza svedoka, osudilo na osam meseci zatvora zbog obeležavanja Vidovdana, uzoran je student državne više škole, na budžetu, dobrovoljni davalac krvi i najveća podrška svojim roditeljima i sestrama.

ЕВО КО ЈЕ НИКОЛА КОГА ЈЕ ПРИШТИНСКИ СУД ОСУДИО НА ОСАМ МЕСЕЦИ ЗАТВОРА: Узоран студент, давалац крви (ФОТО)

FOTO: Novosti

Kako se može videti u njegovom indeksu, on je student prve godine Beogradske akademije poslovnih i umetničkih studija i studije je upisao na budžetu, smer za informacione tehnologije.

FOTO: Novosti

Tekst potpisa


Zbog lažnih optužbi koje mu pakuju i zatvorske kazne, Nikola će izgubiti godinu studija. 

FOTO: Novosti

Tekst potpisa

Takođe, među dokazima koje je njegov advokat ponudio, a kog je odmah angažovala Kancelarija za KiM, nalazi se i knjižica da je Nikola sa svega 20 godina već dobrovoljni davalac krvi, dakle mladić plemenitih namera i postupaka.

FOTO: Novosti

Tekst potpisa


On između ispitnih rokova, preko omladinske zadruge radi u jednom trgovinskom lancu da bi pomogao roditeljima. 

FOTO: Novosti

Tekst potpisa

Kako smo saznali, Nikola potiče iz jedne čestite i skromne radničke porodice i sa roditeljima živi u jednoj prigradskoj beogradskoj opštini, a njegovi roditelji nisu propustili ni jedan jedini ponedeljak da svom sinu odu u posetu.

Podsetimo, Osnovni sud u Prištini osudio je Nikolu Nedeljkovića, koji je uhapšen 28. juna na Gazimestanu, na osam meseci zatvora. Ovim povodom odmah se oglasio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković

- Drakonska kazna od osam meseci zatvora koju je prištinsko pravosuđe danas izreklo čestitom mladiću Nikoli Nedeljkoviću (20) primer je žestoke mržnje prema svemu srpskom i opsesivne želje Aljbina Kurtija da utamničenog drži mladića od 20 godina samo zato što nosi srpsko ime i prezime. 

Nikola je osuđen bez i jednog jedinog materijalnog dokaza, a na osnovu iskaza lažnih svedoka, samo zato što je želeo da obeleži Vidovdan i ponese srpsku trobojku. Iako je Priština pokušavala da natera Nikolu da prizna navodnu krivicu u zamenu za blažu kaznu, Nikola ni u jednom trenutku nije poklekao, jer se držao jedino ispravnog stava da to što se slikao sa svojom srpskom zastavom nikada ne može biti krivično delo, već naprotiv, pitanje je ponosa i rodoljublja, rekao je Petković.

BONUS VIDEO: Šta je dogovoreno na sastanku parlamentarne većine Crne Gore?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!