LEK ZA MALENU RUŽICU TRANSPLANTACIJA U BERGAMU: Dvogodišnjoj devojčici iz Vrnjačke Banje oboleloj od raka jetre neophodna operacija u Italiji

S. B

07. 09. 2022. u 10:30

MALA Ružica Bajić iz Vrnjačke Banje ima samo dve godine i boluje od karcinoma jetre. Svi troškovi oko moguće transplantacije jetre ili neke druge vrste intervencije, po proceni stručnjaka sa Univerzitetske klinike u Bergamu, idu na trošak našeg RFZO.

ЛЕК ЗА МАЛЕНУ РУЖИЦУ ТРАНСПЛАНТАЦИЈА У БЕРГАМУ: Двогодишњој девојчици из Врњачке Бање оболелој од рака јетре неопходна операција у Италији

Foto: Fejsbuk

Prijatelji i kolege Ružičinih roditelja pokrenuli su akciju prikupljanja novca koji će njenim bližnjima olakšati boravak u Italiji. Za boravak njenih mame i tate u toj zemlji, uz medicinsku vizu, potrebno je 10.000 evra.

- Ružici je u aprilu otkriven maligni tumor jetre, dobro je odreagovala na terapiju i sada čekamo poziv sa italijanske klinike, odakle je već prosleđena profaktura - kaže  Marija, Ružičina majka.

Roditelji ove devojčice, Marija i Darko, rade u Trsteniku. Veruju da će se sve završiti dobro. Apelu da im se pomogne pridružila se i ova lokalna samouprava, kao i Vrnjačka Banja.

- Akciju su pokrenuli naši prijatelji i kolege, sav novac koji preostane usmerićemo na lečenje druge dece - kaže Marija.

Oni koji bi da pomognu dalje lečenje male Ružice iz Vrnjačke Banje to mogu učiniti uplatom na žiro račun Darka Bajića, broj 330-4500103883463-34, IBAN RS35330453020224306525

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)