BILA JE NEDELjA, juna mjeseca 1941. godine. Kad smo uveče večerali, otac reče stricu: "Večeras nećemo ići."

buki

20.08.2022. 13:35

Nadam se da je komentara ovako malo, ne zato što ne čitamo ova iznad svega poučna svedočenja, nego zato što je istina toliko strašna i jeziva, da pročitavši ovo svi zanemimo od tuge i bola, pa bi bilo kakav komentar bio besmislen.

Johan Krojf

20.08.2022. 15:48

To nisu bili ustaški logori nego hrvatski ,drage komšije hrvati su prvom prilikom kad su preko noći obukli crne uniforme činili najgore zločine nadahnuti pohlepom i najgorim neljudskim porivima a predvodili su ih katolički fratri ličnim primerom .

Sava

20.08.2022. 16:20

Ово су Страшна сведочења и Србија треба све да учини да се у скорије време докаже број Српских Мученика који су Страдали у Јасенивцу и осталим логорима Смрти у Хрватској!

Mikica

20.08.2022. 19:58

Obratite pažnju na podmuklost i svirepost: 1. komšije su budno pazile da, dok su Srbe sprovodili, neko od njih ne pokuša da pobegne. 2. Časna (ili pre nečasna) sestra šamara malog dečaka koji dolazi po bedno sledovanje kačamaka (pure) 3. Seljaci bacaju otpatke pored ograde škole gde su zatvoreni Srbi ali kad primećuju da ovi mučenici pokušavaju da to iskoriste da bi se nahranili-prestaju da tu bacaju otpatke! 4. kada se videlo ko će iz rata izaći kao pobednik, brže bolje se menja strana. Pa od "Živila NDH", postaje "Živio drug Tito!

Marija Ercegovic

21.08.2022. 06:21

Немојте се никада заваравати да су то дела само усташа а не Хрвата. Наш чувени предратни правник и историчар Лазо М. Костић је добро приметио да су усташе Хрватима само псеудоним да иза њега сакрију своје злочине. И обратите пажњу на морални карактер Хрватског пука у тексту, ко је са њима живео пре олује може одмах препознати истоветне особине код савременог хрватског народа. А ни сада не дао нам Бог шта нам желе.

Pišite ć i r i l i c o m

21.08.2022. 07:19

@ buki : Тачно. Не може здрав разум да свари злочине ових крвопија. Не може овакав текст лако да се коментарише. Ово су злодела хрвата, не усташа. Хрвати су били усташе, па после комунисти, данас су чак еуроејци!? . . . Углавном, како им се нађе за сходно. Али, увек су били кољачи Срба. И биће!!! Ко и сваки курјак, длаку мењају, ал ћуд никад. Србима хравати не требају. Сваки контакт с њима, уништити и - забранити. До хрвата зид подићи, канале ископати и затровати, за свако биће поставити мртву стражу . . . На сваки начин ово Зло од Србије ампутирати.

Vinska

21.08.2022. 07:51

I uza i sira porodica moje majke u tim kolonama bila...i puno ih je stradalo u Jasenovcu..Srbi..valja nam živeti u novim vremenima,ali NIKADA ova stradanja ne smemo zaboraviti...iznosite istinu...i samo istinu .