EFIKASNA AKCIJA POLICIJE IZ VRANJA: Uhapšeni osumnjičeni za lepljenje plakata na kojima je Veran Matić

J. S.

30. 06. 2022. u 11:29

POLICIJA u Vranju efikasnom akcijom uhapsila je B. S. (32) i Z. I. (26), obojica iz okoline Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

ЕФИКАСНА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ ИЗ ВРАЊА: Ухапшени осумњичени за лепљење плаката на којима је Веран Матић

foto: J. Stojković

Oni se sumnjiče da su, zajedno sa još dvojicom muškaraca za kojima policija traga, u noći 25. juna ove godine, na više lokacija u gradu lepili plakate sa fotografijom Verana Matića i uvredljivom sadržinom.

Osumnjičenima je, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

foto: J. Stojković

Najoštrija osuda pretnji Veranu Matiću

Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara najoštrije osuđuje lepljenje plakata u Vranju sa likom Verana Matića, predsednika Asocijacije nezavisnih elektronskih medija.

Reč je o novom postupku zastrašivanja putem veoma drske pretnje i diskreditacije koje su upućene Veranu Matiću. 

U ovom slučaju, pretnje su upućene čoveku koji, pored toga što je novinar i predsednik jednog medijskog udruženja, takođe je i član Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara, Stalne radne grupe za bezbednost novinara, i predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara. Veran Matić je jedan od najistaknutijih zagovornika slobode medija, čovek koji decenijama zastupa interese novinara i celokupne medijske zajednice u zemlji i celom našem regionu, i koji se u svim slučajevima pretnji i napade na novinare zalaže za unapređenje krivično-pravne zaštite novinara.

BONUS VIDEO:

ANDIJEV DOBIO MURAL U VRANJU: Počast za ruskog dobrovoljca sa Paštrika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRPSKO VOZILO U SAMOM VRHU SVETSKE VOJNE ELITE: Lazar 3 ponos namenske industrije - poseduje neverovatne karakteristike