KADA HAUBICE ZAGRME: Vežba haubičko-artiljerijskog diviziona Četvrte brigade KoV

Novosti online

19. 04. 2022. u 07:21

PRIPADNICI samohodnog haubičko-artiljerijskog diviziona iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske izveli su taktičku vežbu sa bojevim gađanjem na poligonu „Pasuljanske livade“.

КАДА ХАУБИЦЕ ЗАГРМЕ: Вежба хаубичко-артиљеријског дивизиона Четврте бригаде КоВ

Foto Vojska Srbije

Tokom višednevnih aktivnosti na poligonu, uvežbavane su borbene radnje i postupci posluga samohodnih haubica 122 mm 2S1 „gvozdika“ u pružanju artiljerijske podrške jedinicama brigade tokom izvođenja operacija. Izvođenju vežbe prethodili su intenzivna individualna i kolektivna obuka, kao i realizacija vežbovnih i ispitnih gađanja.

Izviđanje i posedanje vatrenog položaja, maskiranje, određivanje elemenata za gađanje, pravovremeno uvođenje artiljerijske jedinice u borbu, kao i organizovanje artiljerijske vatre, samo su neki od segmenata kompleksne obuke artiljeraca koji su uvežbavani i provereni na ovoj vežbi.

Vrlodobri i odlični rezultati postignuti na vežbi i bojevim gađanjima govore o kvalitetu obučavanja u divizionu, kao i o osposobljenosti ove jedinice Četvrte brigade kopnene vojske za realizaciju zadataka za koje je namenjena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽIVOT ENCA FERARIJA: Iz svile u siromaštvo do svetske slave