PRVA ISPOVEST RASIMA LJAJIĆA NAKON TEŠKE NESREĆE: "Pričam sa Brankom kakvo je vreme - sledeće čega se sećam je bolnica"

Novosti onlajn

15. 04. 2022. u 13:10

"U TRENUTKU dok se bukvalno borim za život, gde mi je stradao jedan od najboljih prijatelja i saradnika, ja moram da čitam i da odgovaram na najmonstruoznije laži i potpune izmišljotine koje je neko seo i izmislio od reči do reči".

ПРВА ИСПОВЕСТ РАСИМА ЉАЈИЋА НАКОН ТЕШКЕ НЕСРЕЋЕ: Причам са Бранком какво је време - следеће чега се сећам је болница

Foto: J. Ćosin/Tanjug

- Verujte da mi je to što su izmislili teže palo nego sve povrede koje sam dobio - kaže lider SDPS-a Rasim Ljajić, koji je povređen u teškoj saobraćajnoj nesreći u nedelju na auto-putu Beograd–Niš kod Ražnja, u kojoj je poginuo Branko Gogić (45), jedan od njegovih najbližih saradnika i direktor JP Emisione tehnike i veze.

Ljajić je najpre hitno prevezen u KC Niš, a od pre nekoliko dana je nastavio lečenje u Beogradu.

- Imam prelom tri rebra i pršljenove, još sam na analizama... Trebalo bi da mi urade kontrolni pregled u ponedeljak, pa me možda puste na kućno lečenje. Mnogo je teško... Šta da kažem. Najteže mi je zbog Branka... A i sve ove moje povrede mi nisu ni toliko teško pale koliko te izmišljotine koje su neki objavili! Mogao bih čak i da razumem da postoji neki osnov, pa novinar sedne i nafiluje, doda neke stvari... Ali ovo... Apsolutno bez ikakvog osnova, sa potpuno izmišljenim stvarima koje su, pritom, lako proverljive i dokazive! Zamislite tek da je napisano nešto što nije proverljivo i dokazivo?! Šta bih tek tad mogao da radim? Kako da skinem tu ljagu? Tu se neću smiriti dok ne istražim ko je to seo i izmislio. Ko mi smešta! Pretpostavljam i s kojim ciljem, ali neću se smiriti dok sve to ne isteram na videlo. Ovo je dno beščašća! - kaže vidno uzrujani Ljajić.

Lider SDPS-a i bivši ministar kaže i da ima potpuni prekid filma i da se ničeg iz nesreće i dalje ne seća:

- Sećam se samo tog trenutka kad smo ušli u auto, pričam s Brankom o tome kakvo je vreme... Sledeći trenutak kog se sećam je bolnica... Ja ležim, oko mene lekari, sestre. Vidim nema Brnaka, i odmah pitam doktora: "Đe Branko?" On tu izbegne odgovor. Opet pitam sestru, ona poče nešto da vrda... Vidim ja odmah da nešto lažu, miriše na nešto loše...

Ljajić kaže i da mu je doktor objasnio da je moguće da mu se s vremenom vrati sećanje, ali da to sve zavisi od toga koji je stepen kontuzije zadobio.

Podsetimo, Rasim Ljajić teže je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se desila na auto-putu Beograd–Niš kod Ražnja. Ljajićev saputnik, predsednik IO SDPS i direktor JP "Emisione tehnike" Branko Gogić, koji je upravljao "škodom superb", od težine povreda zadobijenih u nesreći preminuo je na licu mesta. Ljajić je čistom srećom preživeo.

Branko Gogić, Foto Privatna arhiva

Branko Gogić

Do nesreće je došlo kad je auto "škoda superb", najverovatnije zbog klizavog kolovoza, izgubio kontrolu, probio zaštitnu ogradu i izleteo na travnatu površinu između auto-puta u pravcu Niša i lokalnog puta Ražanj-Aleksinac. S obzirom na to da je na mestu gde je automobil izleteo sa auto-puta blaga nizbrdica, došlo je do prevrtanja automobila, koji se tumbao gotovo sto metara i na kraju se, potpuno havarisan, zaustavio na krovu. Vatrogasci su sekli lim smrskanog automobila kako bi izvukli Gogićevo telo. A svedoci koji su prvi došli do automobila su, navodno, zatekli Ljajića kako sedi pored havarisanog vozila. Nejasno je da li je ispao iz kola dok su se prevrtala ili je sam izašao iz njih.

U trenutku nesreće Rasim Ljajić se nalazio na mestu suvozača i pravo je čudo da je ostao živ. Prema rečima direktora UKC Niš Zorana Perišića, Ljajić je zadobio ozbiljne telesne povrede grudnog koša.

Podsetimo, pojedini mediji preneli su da je kod Ljajića i Gogića navodno pronađeno više od dva miliona evra u automobilu, što je SDPS juče, uz zapisnike i dokaze, oštro demantovala. O tome, kako su naveli, svedoče i potvrde o vraćanju predmeta i stvari koje su nađene na mestu nesreće. Iz SDPS-a su precizirali da je kod poginulog Branka Gogića pronađeno ukupno 2.800 evra, 140 turskih lira i 12.900 dinara. U ličnim stvarima Ljajića pronađeno je tačno 4.014 evra i 875 turskih lira.

(Kurir)

BONUS VIDEO: 

SAHRANA BRANKA GOGIĆA: Veliki broj ljudi na Centralnom groblju čeka da oda počast funkcioneru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere