NOVE RAZVOJNE ŠANSE ZA JUG SRBIJE: Važan sastanak u Vladi Srbije

Novosti online

06. 04. 2022. u 16:40

MEĐURESORNA radna grupa za uređenje i razvoj južne Srbije, na teritoriji grada Leskovca i Prokuplja, opština Kuršumlija, Lebane, Medveđa i Bojnik, sastala se danas u Vladi Srbije kako bi na redovnoj sednici ispratila realizaciju prioritetnih projekata na ovom području.

НОВЕ РАЗВОЈНЕ ШАНСЕ ЗА ЈУГ СРБИЈЕ: Важан састанак у Влади Србије

Foto: Vlada

Sastanku su pored lokalnih samouprava prisustvovali predstavnici Kabineta predsednice Vlade, ministarstava iz resora turizma, infrastrukture, privrede, kulture, Razvojna agencija Srbije, JP Putevi, KUJU i JVP Srbijavode.

Foto: Vlada

Projekti iz oblasti turizma, životne sredine i infrastrukture, značajno će izmeniti kompletnu sliku ovog dela Srbije i učiniti atraktivnom lokacijom za dalji razvoj i ulaganja. Područje južne Srbije, kao predeo izvanredne pejzažne lepote i prirodnih bogatstava, na neistraženoj Radan planini, uz kulturno istorijsko nasleđe u arheološkim nalazištima Caričin grad i Pločnik, izgradiće novi profil - zdravstvene, kulturne i turističke destinacije za domaće i inostrane turiste.

Foto: Vlada

Kabinet predsednice Vlade u saradnji sa resornim institucijama je identifikovao listu projekata, od kojih su najznačajniji: put preko Radan planine, koji će povezati Jablanički i Toplički okrug; zatim Caričin grad - radovi na konzervaciji, restauraciji, infrastrukturnom opremanju i uređenju lokaliteta, kako bi se kvalifikovao za Unesko listu; vidikovac na brdu Hisar u Leskovcu; Letnja pozornica na citadeli Hisar u Prokuplju; projekti Čista Srbija – izgradnja komunalne infrastrukture i infrastrukture za odlaganje komunalnog i čvrstog otpada u Republici Srbiji; i mnogi drugi projekti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DRAMA KOD LOZNICE: Rade ubio vuka od 36 kilograma - na samo 500 metara od sela (FOTO)