NOVAKOV PCR TEST NIJE FALSIFIKOVAN: Tužilaštvo se oglasilo o krivičnoj prijavi

Novosti online

02. 02. 2022. u 17:38

PRVOM osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu 12.01.2022. godine izvesni „Budimir Grom“ podneo je, elektronskim putem, krivična prijava protiv „NN lica zbog izvršenja krivičnog dela Falsifikovanje isprave iz čl. 355 st. 2 u vezi st. 1 KZ“.

НОВАКОВ ПЦР ТЕСТ НИЈЕ ФАЛСИФИКОВАН: Тужилаштво се огласило о кривичној пријави

FOTO: Tanjug

U prijavi je ukazano da su nepoznate osobe falsifikovale ispravu – PCR potvrdu, koje je kasnije upotrebio Novak Đoković za izuzeće od vakcinacije pri ulasku u Australiju, kao i prilikom izjavljivanja žalbe na odluku o ukidanju vize.

Postupajući po krivičnoj prijavi, tužilaštvo je izvršilo neophodne provere, u kom cilju je upućen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu zdravlja Republike Srbije radi provere tačnosti podataka, odnosno navoda iz krivične prijave.

- Dana 02.02.2022. godine tužilaštvo je obavešeno od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije da je inspekcijskim nadzorom u ustanovama iz Plana mreže utvrđeno da su potvrde o rezultatu testiranja na virus SARS-CoV-2 na koje se ukazuje u krivičnoj prijavi autentične, odnosno da je uvidom u elektronsku bazu podataka prilikom nadzora o izvršenim testiranjima na prisustvo virusa Covid 19 za lice Novak Đoković utvrđeno da je on više puta testiran i da su i potvrde o rezultatu testiranja od dana 16.12.2021. godine i od dana 22.12.2022. godine validne.

Nakon prikupljenih podataka tužilaštvo je donelo odluku u predmetu i rešenjem odbacilo krivičnu prijavu u smislu čl. 284 st. 1 tačka 1 ZKP, obzirom da prijavljeno delo nije krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

KOLIKO JE STROG BIO DUŠANOV ZAKONIK Za blud da se ruke odseku i nos sareže - ovo su bile kazne za silovatelje i pedofile