KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Novosti onlajn

27. 01. 2022. u 15:37

U POSLEDNjA 24 sata virusom su u Srbiji zaražene još 17.674 osobe, pokazuje najnoviji korona presek.

КОРОНА ПРЕСЕК: Најновији подаци о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Foto: V.N.

Bitku sa koronom izgubilo je 40 pacijenata.

Ukupno su testirane 35.974 osobe.

Na respiratorima u bolnicama u Srbiji nalaze se 142 pacijenta.

Tim za škole danas bi trebalo da odluči a sutra da saopšti kako će đaci od ponedeljka ići u školu, a dok se lome koplja oko toga, uporedo se razmišlja i o tome da li produžiti mini-raspust koji učenicima sleduje za državni praznik Sretenje ili da i tu nedelju nastave onlajn.

Međutim, to je mač sa dve oštrice. Sa jedne strane može da se u nekoj meri obuzda korona virus, to jest omikron i grip, koji deca najviše raznose, ali sa druge, može da se dogodi da to bude uzrok novog talasa kovida 19.

Profesor Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, kaže da bi produžetak tog raspusta imao dve strane medalje.

- Postoji razmišljanje da kada bude Sretenje spojimo deci još tri dana, pa da na taj način dobijamo 10 dana da deca ne idu u školu. Roditelji bi bili oduševljeni, napunila bi se zimovališta, skijališta, banje... Šta ćemo onda imati? Posledica toga je novi talas. Dobro je spojiti ako bi se pridržavali mera. Tako bi se napravio jedan presek, kao što smo jednom to uspešno uradili sa gripom. Druga strana medalje je da ljudi odluče da skijaju, posle da se druže bez nepoštovanja mera. To smo već dva puta doživeli. Onda je bolje da nastava bude onlajn - navodi svoje mišljenje prof. dr Tiodorović i dodaje da je bitna individualna odgovornost roditelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna