MAJKA IH TUKLA, OTAC PRIJAVIO NASILJE: Snimci zlostavljanja dece u Leskovcu šokirali javnost, slučaj još nije završen (VIDEO)

Novosti online

26. 01. 2022. u 22:33

SNIMCI na kojima majka udara svoje dvoje dece, maltretira ih i vređa uznemirili su novembra prošle godine srpsku javnost.

МАЈКА ИХ ТУКЛА, ОТАЦ ПРИЈАВИО НАСИЉЕ: Снимци злостављања деце у Лесковцу шокирали јавност, случај још није завршен (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Kako su mediji preneli, reč je o N. S. iz Leskovca, a čitav slučaj policiji je prijavio njen suprug, odnosno otac devojčice i dečaka, Aleksandar S. Epilog ove uznemirujuće priče je, bar za sada, da majka ima prava da svakog ponedeljka u trajanju od dva sata viđa decu u prostorijama Centra za socijalni rad u Leskovcu.

- Sudskom odlukom - privremenom merom Osnovnog suda u Leskovcu od 22. novembra 2021. godine, majka N. S. ostvaruje lične odnose sa svojom maloletnom decom svakog ponedeljka u trajanju od 2 sata u kontrolisanim uslovima u prostorijama Centra za socijalni rad Leskovac - kaže Predrag Momčilović, direktor CSR Leskovac.

Kako dodaje, u toku je postupak pred nadležnim pravosudnim organima koji će uticati na donošenje konačne odluke o tome kome će od roditelja deca biti poverena na brigu i čuvanje, a sa kojim roditeljem će biti regulisan način održavanja ličnih odnosa.

Foto: I.Mitić

Iz Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Leskovcu kažu da je povodom slučaja N. S. pred OJT u toku postupak preduzimanja dokaznih radnji. Za to vreme deca su sa ocem Aleksandrom.

- Deca su dobro, ali su i dalje uznemirena. Ćerka mora na pregled kod neuropsihijatra, uplašila se nakon što je majka pokušala da je otme u petak, 21. januara. Deca su tada bila kod mog oca, ona je naišla kolima sa majkom i vikala deci: "Ulazite unutra" - navodi Aleksandar.

Kako kaže, tom prilikom, ćerkica je pala, i zadobila lakše povrede.

- Tada je privedena, ali je posle 10 minuta puštena. Ona ima zabranu prilaska deci od novembra prošle godine, dozvoljeno joj je da viđa decu od 10 do 12 u Centru za socijalni rad, i juče ih je videla, ja sam to ispoštovao i doveo ih. Takođe, i ja imam zabranu prilaska njoj - navodi Aleksandar.

Sumnja, dodaje, i da ga je pratila, kao i da mu je sve što se u poslednja dva meseca dešava veoma stresno.

- Nije mi stresno zbog mene, napominjem, nego zbog dece. Najvažnije je da oni budu dobro - ističe otac.

Sud: Majka nema zabranu prilaska

Osnovni sud u Leskovcu je 25. novembra prošle godine doneo rešenje kojim se maloletna deca J. S. (7) i T. S. (4) poveravaju na samostalno vršenje roditeljskog prava ocu A. S, navode iz Suda. Potvrđuju da je doneta odluka da majka viđa decu u prostorijama CSR u Leskovcu i dodaju:

- Majka nema zabranu prilaska svojoj deci, a navedeni su dani u kojima može da ih viđa i na koji način. Majka N. S. je obavezana da doprinosi izdržavanju svoje maloletne dece, fiksnim novčanim iznosom od 16.000 dinara mesečno za oba deteta - naglašavaju iz Suda.

Dodaju da je ocu produžena hitna mera privremene zabrane kontaktiranja i prilaska N. S., koja mera će trajati do 05. februara 2022. godine, a potom je drugim rešenjem od 22. januara, prema majci N. S. produžena hitna mera privremene zabrane kontaktiranja i prilaska ocu A. S. Ta mera će trajati do 24. februara.

BONUS VIDEO - Nasilje u porodici na Karaburmi

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)