VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI EPISKOPA LAVRENTIJA: Srpski rod će mu ostati zahvalan za svako učinjeno dobro

Tanjug

23. 01. 2022. u 19:40

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće Svetom Arhijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu i monaštvu, vernicima Srpske pravoslavne crkve i eparhije šabačke, povodom smrti episkopa šabačkog Lavrentija.

ВУЧИЋ УПУТИО САУЧЕШЋЕ ПОВОДОМ СМРТИ ЕПИСКОПА ЛАВРЕНТИЈА: Српски род ће му остати захвалан за свако учињено добро

Foto: Milena Anđela

- Sa tugom sam primio vest o smrti episkopa šabačkog gospodina Lavrentija, koji je decenijama sa velikom posvećenošću vršio brojne teške i odgovorne pastirske i misionarske dužnosti, neumorno okupuljajući verni narod u zemlji i van matice - naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, "episkop Lavrentije je uložio ogroman trud u obnavljanje starih i izgradnju novih crkava, dok je istovremeno uvek imao na umu da potrebama vernika treba pristupati i na savremen način, zbog čega je osnovao pravoslavni radio i TV stanicu i pojačao izdavačku delatnost, nastojeći da jakim nitima poveže veru, tradiciju i moderno doba i da još više približi našu svetu Crkvu mladim generacijama".

- Neka mu Gospod podari carstvo nebesko, a njegov srpski rod će mu ostati zahvalan za svako dobro koje je za nas učinio - kazao je predsednik Srbije.

BONUS VIDEO:

UZ STIHOVE PESME "TAMO DALEKO": Sahranjen književnik Radovan Beli Marković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)