AKCIJA VOJSKE SRBIJE: Donacija informatičke opreme pravoslavnom manastiru u Libanu

Novosti online

17. 01. 2022. u 22:50

PRIPADNICI Vojske Srbije angažovani u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu uručili su, na drugi dan Božića, donaciju pravoslavnom manastiru u Deir Mimasu, na oko sto kilometara južno od prestonice Bejruta.

АКЦИЈА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Донација информатичке опреме православном манастиру у Либану

Foto: Ministarstvo odbrane

Manastir se nalazi u blizini pozicije Ujedinjenih nacija 9-66 „Drina“ u sektoru „Istok“ mirovne operacije Unifil, u kojoj je stacionirana pešadijska četa iz sastava Vojske Srbije.

Novčana sredstava za donaciju u vidu video-projektora i tableta, prikupili su pripadnici našeg 22. kontingenta u ovoj mirovnoj misiji, i tako nastavili praksu koju su započeli pripadnici Vojske Srbije u sastavu prethodnog kontingenta kada su u decembru uručili sličnu donaciju pravoslavnoj školi u mestu Maržajunu na jugu Libana.

Pripadnici Vojske Srbije započeli su učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu u decembru 2010. godine, a osim pešadijske čete, koja zadatke izvršava u sastavu španskog bataljona, Vojska Srbije u ovoj misiji angažuje štabne oficire i element nacionalne podrške u sektoru „Istok“, te vod za zaštitu snaga u okviru italijanskog kontingenta u sektoru „Zapad“.

Profesionalnost, posvećenost i nepristrasnost u izvršavanju zadataka na očuvanju mira u ovoj zemlji doprineli su da naš kontingent stekne potpuno poverenje i poštovanje kako predstavnika Ujedinjenih nacija i država partnera sa kojima učestvuje u misiji, tako i lokalnog libanskog stanovništva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZMEĐU MEMŠE I SAKALE, IZMEĐU KLASIKE I MODERNOG: Dobro poznati lanac koji garantuje ugodan odmor i dobru uslugu