ZAPOŠLJAVAJU LEKARE, FARMACEUTE, MEDICINSKE TEHNIČARE: Vojno zdravstvo jače za 51 pripadnika (FOTO)

Novosti online

10. 01. 2022. u 15:42

VOJNO zdravstvo danas je dobilo pojačanje u vidu 51 lekara, medicinskog tehničara, farmaceuta, laboratorijskog i hemijskog tehničara i radnika drugih zanimanja.

ЗАПОШЉАВАЈУ ЛЕКАРЕ, ФАРМАЦЕУТЕ, МЕДИЦИНСКЕ ТЕХНИЧАРЕ: Војно здравство јаче за 51 припадника (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Njima je načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Radivoje Anđelković uručio rešenja o prijemu u stalni radni odnos na svečanosti koja je održana na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović čestitao je novozaposlenima, ističući da je ponosan što danas zapošljavamo mladost Srbije, a što nam ujedno omogućava da se još snažnije borimo da očuvamo zdravlje naše vojske i svih građana Srbije.

- Poverenje našeg naroda u vojno zdravstvo je ogromno. Zasluženo je i sticano trudom, stručnošću i posvećenošću generacija vojnih lekara i drugih medicinara. Vi danas dobijate stalni posao, ali i priliku da radite sa najboljima, da učite od najboljih i da ih jednog dana nadmašite. Iskoristite je. Ona se ne ukazuje svima. Takođe, naše vojno zdravstvo danas dobija pojačanje, značajnu pomoć, na svoja dva fronta na koja paralelno nadljudskim snagama bije bitke - naveo je ministar Stefanović.

On je podsetio da će uskoro biti dve godine borbe sa pandemijom kovida, u koju se vojno zdravstvo uključilo svim snagama, ali i gotovo isto toliko intenzivne borbe za zdravlje svih nekovid pacijenata, s obzirom da je VMA otvorila svoja vrata 24 sata i za civile.  

 
- Izuzetno sam ponosan na sve naše ljude. Oni su pokazali kako se neumorno, neustrašivo bori za naš narod i za Srbiju.  Zato mi je posebno zadovoljstvo što danas dobijaju pomoć - nove kolege. Sa današnjim prijemom vojno zdravstvo smo pojačali za ukupno 325 mladih novozaposlenih ljudi, od kako sam preuzeo dužnost ministra odbrane, i to je nešto na šta sam zaista ponosan - naveo je ministar Stefanović, koji se trenutno nalazi u izolaciji zbog kovida.

Novozaposlenima je dobrodošlicu na svečanosti poželeo načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, istakavši da je reč o prvom od najavljenih prijema novih lica u ovoj godini, a koji je nastavak strategije ojačanja vojnog zdravstva kadrovskom popunom.

- Odluke ministra odbrane o zapošljavanju su ujedno i odluke kojima ne dozvoljavamo da oslabi naša prva linija odbrane, posebno važna u prethodne dve godine. A prvu liniju činite svi vi. Bilo da ste u direktnom kontaktu sa obolelima, sa članovima njihovih porodica ili pružate podršku na drugi način, obavljajući svoje dužnosti savesno i odgovorno sa ciljem unapređenja zdravlja. U pružanju najbolje zdravstvene nege polazna osnova su ljudi, a u lancu odbrane zdravlja svih naših pacijenata jednako su bitna sva zanimanja – istakao je pukovnik Vukosavljević.

Poziv vojnog zdravstvenog radnika, kako je naglasio, krase osobine kao što su herojstvo, posvećenost i nesebičnost, a u isto vreme privrženost kolektivu.

- Veliki kolektiv ima svojih prednosti, kao i mana, ali uverio sam se za sve ove godine koje provodim pod ovim krovom – VMA je potpuno jedinstvena i na mnogo načina neodoljiva. Prepoznata je širom sveta kao mesto odakle potiču veliki profesionalci i mesto na koje dolaze građani ne samo naše zemlje, već i građani zemalja u okruženju jer se oslanjaju na tradiciju dugu 178 godina. Nasledstvo kvaliteta u svakom smislu ostavljamo vama, kao i generacijama koje tek dolaze. Tu smo da pružimo podršku kada god vam zatreba, a od vas ćemo bez sumnje očekivati da nasleđeno čuvate i unapredite – naglasio je pukovnik Vukosavljević.

Rešenje o prijemu u stalni radni odnos danas je, između ostalih, dobio i Nenad Vojinović, koji svoj rad na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA smatra prilikom da pomogne otadžbini. Marijana Dragićević, koja je od danas u stalnom radnom odnosu kao  instrumentarka u operacionom bloku VMA, ističe da je za nju važno što će raditi posao koji voli.

- Mnogo mi je drago što ću dobiti posao za stalno, jer mogu da planiram svoju budućnost - naglasila je Marijana.

BONUS VIDEO - ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!