KROV NAD GLAVOM ZA „BEZBEDNJAKE“ U NOVOM SADU: Premijerka Ana Brnabić uručila ključeve od 25 stanova na Jugovićevu

Z. GRUMIĆ

17. 01. 2022. u 15:45

POČETAK ove godine sigurno će dugo pamtiti članovi porodica pripadnika snaga bezbednosti, ratnih i vojnih invalida kao i porodica poginulih boraca, koji su danas u Novom Sadu, iz ruke predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, dobili ključeve novih stanova, kupljenih uz podršku države po vrlo povoljnim uslovima.

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА „БЕЗБЕДЊАКЕ“ У НОВОМ САДУ: Премијерка Ана Брнабић уручила кључеве од 25 станова на Југовићеву

Z. Grumić

Na prigodnoj ceremoniji u naselju Jugovićevo premijerka Brnabić je uručila ključeve za prvih 25 stanova iz takozvanog prvog "paketa", završenih u okviru prve B faze izgradnje a od danas ključeve dobijaju i budući vlasnici ostalih 413 stanova u tri novoizgrađene zgrade tog dela grada.

Podsetivši da je na Jugovićevu bila prilikom polaganja kamena temeljca za stambeni kompleks namenjen pripadnicima snaga bezbednosti kao i kad je uručivala ključeve stanova iz prve A faze, predsednica vlade je istakla veliki značaj projekta koji, od 2017. godine, država ostvaruje u sedam gradova Srbije.

- Ovo je projekat kojim kažemo hvala vama i vašim porodicama na svemu što ste uradili, što ste se opredelili za poziv koji podrazumeva da ste svakog dana u potencijanoj opasnosti, na braniku otadžbine, da ste tu da branite građane, što je veoma ozbiljan poziv. Ovo je najmanje što možemo da uradimo za vas.

Uručivanju ključeva stanova prisustvovali su ministri Nebojša Stefanović, Maja Popović i Tomislav Momirović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Miloš Vučević i direktor BIA Bratislav Gašić.

U okviru jučerašnje posete Novom Sadu Ana Brnabić je, zajedno sa Vučevićem, Mirovićem i ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo, obišla radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Kisaču, koji se realizuju u okviru državnog projekta "Čista Srbija".

Premijerka je zahvalila kineskim partnerima angažovanim na tom projektu, u prvom redu kompaniji CBRC, što je veoma brzo započela radove, u oktobru minule godine.

Kompletna kanalizaciona mreža u Kisaču, kako je planirano, trebalo bi da bude godova za 39 meseci, odnosno do početka 2025. godine. Do sada je u tom prigradskom naselju već urađeno 3,5 kilometara od ukupno 24,5 kilometara kanalizacione mreže.

Grad Novi Sad je među 14 lokalnih samouprava koje su obuhvaćene projektom koji je, sa kineskim partnerima, prošlog leta. Biće izgrađeno više od 250 postrojenja za preradu voda kao i 7.000 kilometara kanalizacione mreže. U narednih pet godina, za projekat "Čista Srbija" biće utrošeno četiri milijarde evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!