MINISTARKA NA BADNJI DAN SA DECOM: Kisić Tepavčević posetila korisnike Ustanove za decu i mlade „Sremčica“ (VIDEO)

Novosti online

06. 01. 2022. u 13:18

MINISTARKA za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević provela je Badnji dan sa korisnicima Ustanove za decu i mlade „Sremčica“, koji u odvojenoj kući u okviru te ustanove funkcionišu samostalno, uz povremeni nadzor stručnih radnika, gde je korisnicima, zaposlenima i svim građanima Srbije poželela srećan Božić, uz želju da im donese zdravlje, sreću i blagostanje.

МИНИСТАРКА НА БАДЊИ ДАН СА ДЕЦОМ: Кисић Тепавчевић посетила кориснике Установе за децу и младе „Сремчица“ (ВИДЕО)

Foto: Ministartsvo

- Božić je najlepše dočekati u društvu porodice i prijatelja i upravo se tako ovde osećamo, kao da smo deo jedne velike porodice“, rekla je Kisić Tepavčević i dodala da u odvojenoj kući, koja odiše toplinom i ljubavlju, živi šest korisnika koji su potpuno osposobljeni za samostalan život.

To je, kako je istakla Kisić Tepavčević, cilj kome teži Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, da što veći broj korisnika bude osposobljeno za samostalan život.

Ministarka Kisić Tepavčević je navela da su uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u toku prethodne godine stvoreni uslovi za samostalno funkcionisanje još 15 korisnika ove ustanove i da će u narednim mesecima i oni dobiti priliku da u odvojenoj kući pokažu koliko mogu, znaju i koliko su spremni da doprinesu čitavom društvu.

Direktorka Ustanove za decu i mlade „Sremčica“ Marina Vidojević istakla je da je broj korisnika koji se priprema za uključivanje u uslugu stanovanje uz podršku potvrda kvaliteta rada i pokazatelj da je ta ustanova na dobrom putu da korisnike integriše u lokalnu zajednicu.

Vidojević je zahvalila ministarki Kisić Tepavčević na podršci i poseti, navodeći da je važno da korisnici i zaposleni znaju da imaju podršku i da se zajedno i složno gradi budućnost korisnika.

Obilasku korisnika koji samostalno funkcionišu u Ustanovi za decu i mlade „Sremčica“ prisustvovale su i državna sekretarka Stana Božović i pomoćnica u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati