PATRIJARH U POSETI LAVRENTIJU: Porfirije i Vasilije poželeli dobro zdravlje episkopu šabačkom

V.Mitrić

04. 01. 2022. u 16:10

PATRIJARH srpski Porfirije i episkop sremski Vasilije posetili su, u Šapcu, episkopa šabačkog Lavrentija, koji je, na kućnom oporavku, posle lečenja na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

ПАТРИЈАРХ У ПОСЕТИ ЛАВРЕНТИЈУ: Порфирије и Василије пожелели добро здравље епископу шабачком

Foto: Eparhija šabačka

Poglavar Srpske pravoslavne crkve interesovao se za zdravlje našeg najstarijeg arhijereja po godinama života (87) i vladičanskom stažu(55).

Poželeo je episkopu Lavrentiju brz i uspešan oporavak, uz napomenu da, i sada, svojom mudrošću, znjanjem, ljubavlju prema rodu i Bogu vodi valjano ovu eparhiju sa najbližim saradnicima, brojnim monaštvom i sveštenstvom i verujućim narodom ovog dela Srbije, čije je, inače, i čedo, koje je rođeno u Bogoštici, kod Krupnja, u Rađevini.

Patrijarh Porfirije i vladika Vasilije, inače prvi komšija ove eparhije, koji je bio đak vladike Lavrentija, poželeli su srećne božićne praznike vremešno arhijreju, „uz želju da se oporavljen i krepak, u svakom pogledu, vrati potpuno delanju na „njivi Gospodnjom“ kao što je bio svih minulih godina i decenija, službujući skoro na svim meridijanima i otadžabini.

Vladika Lavrentije kaže da je poseta patrijarha i njegova pažnja za njega, eparhiju koju vodu i njenu čeljad, baš uoči Božića, nešto što oseća duboko kao dar Božji.Obradovao se, kaže ovom susretu, „od sveg srca, onako kako se čovek raduje onom ko mu je najmiliji“.

-Dugo poznajem njegovu svetost i radostan sam što je na čelu naše Crkve, jer je, i mudar, i pametan, i kadar, da na najbolji način vodi njen „brod“ najboljim pravcem i za nju i za njen rod -kaže vladika Lavrentija. -Hlava i slava Bogu što nam je on na čelu naše Crkve i zamolio sam ga da, i dalje, uspešno vodi Srpsku pravoslavnu crkvu, onako kako čini od prvog trenutka, jer to je garancija da će znati da je sačuva od svim izazova, barijera i kojekakvih pojava koje su zahvatile, nalaost, celu planetu.

Patrijarh Porfirije se uverio lično koliko pažnju i ljubav za vladiku Lavrentija pokazuju njegovi prvi saradnici, arhimandrit Nifont(Pavlović), arhijerejski zamenik, prota Mirko Vilotić, sekretar Eparhije i đakon Radenko Pantić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)