NA KiM MERE I TOKOM PRAZNIKA: Policijski čas od ponoći do 5 ujutru

Tanjug

31. 12. 2021. u 10:55

MERE usmerene na suzbijanje korona virusa biće na Kosovu i Metohiji na snazi i za Novu godinu.

НА КиМ МЕРЕ И ТОКОМ ПРАЗНИКА: Полицијски час од поноћи до 5 ујутру

FOTO: D.Zečević

U ministarstvu zdravlja privremenih prištinskih institucija potvrđeno je da 31. decembra i 1. januara neće biti ublažavanja restriktivnih mera, prenosi Reporteri.

Ministarstvo zdravlja privremenih institucija samouprave je proteklih dana zamolilo građane da budu posebno oprezni tokom praznika i apelovalo da unapred isplaniraju kupovinu za praznike, kako bi bila izbegnuta nepotrebna okupljanja.

Prema važećim merama, kretanje građana je zabranjeno od ponoći do 5 časova ujutru. Rad ugostiteljskih objekata je dozvoljen do 23 sata, a muzika je dozvoljena do 21.30.

Svi koji ulaze na KiM moraju imati sertifikat o potpunoj vakcinaciji, odnosno o dve primljene doze vakcine ili sertifikat o vakcinaciji sa jednom dozom koji nije stariji od četiri nedelje plus negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati. Oni koji su primili jednu dozu mogu umesto testa imati potvrdu da su preležali COVID-19 koja je izdata najmanje 21 dan od pozitivnog testa, a najduže 180 dana.

Od 3. januara za sva lica koja ulaze na KiM važiće samo potvrda o vakcinaciji sa dve doze.

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)