DETALJAN VODIČ ZA PUTOVANJA PRED PRAZNIKE: Za dve države vam ne treba ništa

Novosti onlajn

30. 12. 2021. u 10:56

BLIŽI se vreme godišnjih odmora, novogodišnjih i božićnih praznika, pa mnogi naši građani planiraju da praznike provedu preko granica naše zemlje, ali pravila za ulazak na omiljene zimske destinacije Srba menjaju se iz dana u dan.

ДЕТАЉАН ВОДИЧ ЗА ПУТОВАЊА ПРЕД ПРАЗНИКЕ: За две државе вам не треба ништа

Foto: A. M.

U turističkim agencijama koje su specijalizovane za zimski turizam kažu da je interesovanje građana za skijališta, ali i gradove Evrope, premašilo njihova očekivanja, navodeći da je samo malo manji broj ranih uplata i rezervacija u odnosu na period pre pandemije.

Bosna i Hercegovina

BIH - nema ograničenja za ulazak naših državljana u ovu zemlju.

Mađarska

Takođe, Mađarska je druga država koja nema ograničenja za državljane Srbije.

Egipat

Za Egipat je potrebno da imate potvrdu o vakcinaciji bilo kojom od dostupnih vakcina ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili pak negativan antigenski test

Bugarska

Za ulazak u Bugarsku je potrebna potvrda o vakcinacini bilo kojom vakcinom najmanje 14 dana od druge doze, potvrde o preležanoj bolesti u poslednjih šest meseci ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan antigenski test.

Francuska

Za Francusku je potrebna potvrda o izvršenoj vakcinaciji "Astra Zenekom", "Fajzerom", "Modernom", "Sinofarmom", potvrda o preležanom kovidu, negativan PCR test ili negativan antigenski test.

Austrija

Za ovu državu vam je potrebna potvrda o vakcinaciji "Astra Zenekom", "Fajzerom", "Modernom", "Sinofarmom", dve doze, potvrde o preležanoj infekciji u poslednjih 6 meseci ili negativan PCR test ili negativan antigenski test.

Nemačka

Za Nemačku vam treba potvrda o izvršenoj vakcinaciji "Astra Zenekom", "Fajzerom", "Modernom", 14 dana od druge doze, preležan kovid, negativan PCR test ili negativan antigenski test.

Slovenija

Za ovu državu vam treba potvrda o izvršenoj vakcinaciji (sve vakcine), dve doze, preležan kovid, negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test ne stariji od 48 sati.

Švajcarska

Za Švajcarsku vam je potrebna potvrda o izvršenoj vakcinaciji "Astra Zenekom", "Fajzerom", "Modernom", dve doze, negativan PCR test ili negativan antigenski test.

Grčka

Za ulazak u Grčku vam treba potvrda o potpunoj vakcinaciji i dozvoljen je ulazak uz sve dostupne vakcine, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili negativan antigenski test koji je ne stariji od 24 časa.

Italija

U Italiju državljanima Srbije nije dozvoljen ulazak u turističke svrhe.

Svim turistima se upućuje savet da pre planiranja bilo kakvog putovanja posete sajt Ministarstva spoljnih poslova, gde se redovno ažuriraju podaci o načinima ulaska u bilo koju zemlju na svetu.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista