POZNATO STANJE BEBE IZ KRAGUJEVCA: Majka preminula šest dana posle porođaja, oglasili se lekari

Novosti online

15. 12. 2021. u 08:16

- NOVOROĐENČE iz Kragujevca, čija je mama preminula šest dana nakon porođaja, stabilno je i negativno na korona virus - rekao je jutros direktor Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac dr Slobodan Milosavljević.

ПОЗНАТО СТАЊЕ БЕБЕ ИЗ КРАГУЈЕВЦА: Мајка преминула шест дана после порођаја, огласили се лекари

Foto: Novosti

Beba je odmah po rođenju stavljena u inkubator, u kom je bila nekoliko dana i sada je stabilno.

Podsećamo, A.M. (42) je u bolnicu primljena 3. decembra, a dva dana kasnije se porodila prevremeno, u 34. nedelji trudnoće. Kao kovid pozitivna vođena je od 29. novembra.

Dr Slobodan Milosavljević objasnio je da je A.R. u trudnoći dobila gestacijski dijabetes što je bio njen jedini komordibitet.

- Odmah po prijemu bila je pregledana od strane ginekologa, odmah je prevedena u kovid deo Urgentnog centra za adekvatniji monitoring i praćenje. Inicijalno, pacijentkinja je lečena kiseonikom, nije bila stabilna, ali 5. decembra dolazi do pogoršanja kliničke slike, posebno radiološke sa sindromom “belih pluća” kod kovida – kazao je ovaj lekar.

Zbog ovakvog stanja, nastavio je on, ginekolog je zahtevao hitan carski rez posle kog je pacijentkinja intubirana. Na respiratoru je bila do subote kada je i pored pokušaja reanimacije preminula.

(RTS)

BONUS VIDEO: NIKADA NIJE BILO TEŽE - Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)