VERSKI KUTAK ZA POSLANIKE: U Skupštini Srbije dogodine biće otvorena soba za molitve

S. S. R.

15. 12. 2021. u 09:24

POSLANICI Skupštine Srbije dobiće u parlamentu molitveni prostor, zajednički za pripadnike triju konfesija - pravoslavne, katoličke i muslimanske.

ВЕРСКИ КУТАК ЗА ПОСЛАНИКЕ: У Скупштини Србије догодине биће отворена соба за молитве

Dom Narodne skupštine / Foto Lična arhiva

Ovo je "Novostima" potvrđeno u Skupštini Srbije, uz objašnjenje da detaljnija odluka još nije doneta, ali da je dogovor postignut. I u ranijim sazivima ova ideja je više puta pominjana, ali će sada biti sprovedena u delo.

- Plan je da se odluka donese i sprovede u delo tokom sledeće godine. Da se odredi prostorija i opremi za molitve - rečeno je "Novostima" u zakonodavnom domu.

Poslednjih godina zahtev da tribuni muslimanske veroispovesti imaju mesto za molitvu nekoliko puta je iznosio pokojni predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić. Poslanik SPP Jahja Fehratović izjavio je da će "zahvaljujući dobrim odnosima i razumevanju između Zukorlića i rukovodstva skupštine muslimani dobiti molitveni prostor u parlamentu, što je za pohvalu i jedinstveni primer u Evropi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...