PLANINARI SE PROBILI DO ZAVEJANIH NA MALJENU: 17 osoba zarobljeno na planini, među njima i deca

B.S.

13. 12. 2021. u 14:25

PLANINARI GSS su se probili do 17 ljudi zavejanih u lovačkoj kući na Maljenu i obezbedili im hranu, tako da su sada na toplom i bezbedni, glasi poslednja informacija iz Gorske službe spasavanja Srbije.

ПЛАНИНАРИ СЕ ПРОБИЛИ ДО ЗАВЕЈАНИХ НА МАЉЕНУ: 17 особа заробљено на планини, међу њима и деца

Boris Subašić

U GSS kažu da se očekuje da će do kraja teška mehanizacija probiti put do objekta u kome je pre više od 24 sata sklonište od vejavice našlo nekoliko porodica sa decom, ljubitelja ofroud vožnje, čiji su se džipovi zaglavili na makadamskom putu na Maljenu, devet kilometara udaljenom od Tometinog polja.

Podsetimo, reč je o nekoliko porodica sa decom, ljubitelja "ofroud vožnje", koji su otišli na porodično druženje na području Maljena, ali su se njihova četiri džipa zaglavila u snežnim smetovima na makadamskom putu Maljen — Ravna Gora, u rejonu Bogdanice, na oko devet kilometara od Tometinog polja.

Ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade pokušale su da krenu u njihovom pravcu i da im dopreme hranu, ali zbog izuzetno loših vremenskih uslova nisu uspele u tome do sada, pa je jutros od pet časova akciju spasavanja i dopremanja namirnica zavejanima preuzela Gorska služba.

BONUS VIDEO - Aerodrom u Beogradu pod snegom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)