KONAČNO STAJE SNEG: Objavljena najnovija vremenska prognoza za naredne dane

Novosti online

13. 12. 2021. u 12:57

NAJNOVIJA vremenska prognoza profesora geografije Marka Čubrila najavljuje da će danas prestati padavine.

КОНАЧНО СТАЈЕ СНЕГ: Објављена најновија временска прогноза за наредне дане

Foto: P. Milošević

Do četvrtka dominacija anticiklona uz suvo i hladno vreme, posebno nad predelima pokrivenim snegom.

Oko četvrtka biće malo toplije uz prolazne slabe padavine i otapanje snega u većem delu nizija.

Od dolazećeg vikenda biće ponovo hladno uz nalete snega, ali bez obilnijih padavina.

Posle 23. decembra moguće je razvijanje sinoptike koja bi nam donela hladno vreme, ali uz padavine.

Ciklon nastavlja da odmiče ka Crnom moru i time njegov uticaj prestaje, a sa zapada jača greben anticiklona čije se jezgro nalazi nad Velikom Britanijom.

Vreme ove nedelje

Još danas u prvom delu dana ponegde na istoku regiona prolazan sneg, zatim sa zapada prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, tako da će noć imati dosta vedrine i vrlo brzo će temperature, posebno u predelima gde ima snega na tlu, pasti u minus, a ponegde će doći i do razvijanja magle. Severozapadni vetar u slabljenju. Dnevni maksimum od 0 do +5 stepeni Celzijusa, najavljuje Čubrilo.

Kako pokazuje vremenska prognoza, do četvrtka će jutra biti hladna uz umeren,a na planinama ponegde i jak mraz. Nad središnjim i istočnim predelima biće i česte pojave magle koja će se ponegde zadržavati veći deo dana. Na zapadu više sunca. Vetar slab. Jutarnji minimum od -7 do -3 u nizijama i do oko -13 ponegde na planinama. Dnevni maksimum od +2 na istoku do oko +6 na zapadu, a u maglovitim područjima oko -1 stepen Celzijusa.

U četvrtak će, kako najavljuje vremenska prognoza, jačati zapadni vetar donoseći malo topliji vazduh sa Atlantika, te će uz promenljivo oblačno vreme biti malo toplije uz prolaznu kišu ponegde nad severnim, središnjim i istočnim predelima, dok se slab sneg očekuje na planinama. Duvaće zapadni, posle podne severozapadni vetar. Dnevni maksimum od +3 ponegde jugoistoku do oko +8 ponegde na jugozapadu regiona. Uveče ponovo hladnije.

Čubrilo ističe da će u petak biti vetrovito i promenjljivo oblačno jer će ka nama po istočnoj periferiji anticiklona nad Britanijom strujati hladniji, ali suv vazduh, te će samo ponegde i to uglavnom na planinama biti pojave prolaznog snega, često u obliku pljuska. Vetar severozapadni, a dnevni maksimum od +1 do +5 stepeni Celzijus.

Foto: Milena Anđela

 

Vremenska prognoza za vikend

Za vikend još malo hladnije uz više oblaka, te je pojava prolaznog snega u obliku pljuska moguća i u nizijama regiona, dok će na planinama ponegde biti i konkretnijeg snega. Vetar severni. Ujutro ponovo mrazevi, a dnevni maksimum u daljem padu i kretaće se od -1 do +4 stepena Celzijusa.

Oko 21. decembra i dalje dosta hladno uz moguću pojavu prolaznog snega, koji će češći i jači biti na planinama, jutarnji mrazevi i do -7 stepeni Celzijusa, a dnevni maksimum od -3 do +2 stepena Celzijusa.

Oko 23. 12. ima signala da bi moglo doći do aktiviranja Sredozemlja uz moguću ciklogenezu koja bi nam posle tog datuma osim hladnoće donela i padavine. Kako je to jako dalek period posle 20. 12, može biti značajnih izmena, ali zasada stoji signal za hladno vreme sve do kraja meseca, zaključio je Čubrilo.


 

BONUS VIDEO - PALO DRVO U KOSOVSKOJ ULICI: Kolaps u Beogradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!