BEŽALA JE IZ BOLNICE, ODBIJALA POMOĆ: Centar za socijalni rad se oglasio povodom smrti bake Stojanke

Novosti online

10. 12. 2021. u 13:53

STOJANKA Krnetić (82), baka koja je godinama živela na ulici u Bloku 45 na Novom Beogradu, preminula je juče, a o njenom slučaju oglasio se Centar za socijalni rad Beograd.

БЕЖАЛА ЈЕ ИЗ БОЛНИЦЕ, ОДБИЈАЛА ПОМОЋ: Центар за социјални рад се огласио поводом смрти баке Стојанке

Foto: Tviter/Printskrin

Kako su naveli, Centar za socijalni rad u Beogradu, mesno nadležno Odeljenje Novi Beograd upoznato je sa njenim slučajem.

- Stručni radnici su u prethodnom periodu svakodneveno izlazili na teren i intenzivno radili na rešavanju problema zbrinjavanja navedene osobe. S obzirom na to da je za pružanje bilo koje vrste pomoći i podrške potreban pristanak korisnika, S. K. je odbijala svaki vid saradnje, pomoći, pokušaja zbrinjavanja i intervencije stručnih radnika, ali i saradnju sa predstavnicima zdravstevnih ustanova, policije, komunalne milicije sa kojim je centar bio u svakodnevnom kontaktu i često u zajedničkim intervencijama u cilju podrške navedenom licu - ističu u Centru.

Kako dodaju, imajući u vidu višegodišnji način života, godine starosti, brojne zdravstvene probleme, baki je prvenstveno bila potrebna zdravstvena zaštita.

- U prethodnom periodu S. K. je više puta zbrinjavana u ustanovu zdravstvene zaštite, ali je istu bez saglasnosti i znanja lekara svaki put napuštala. Poslednji put je zajedničkom intervencijom policije, hitne pomoći i centra za socijalni rad zbrinuta u zdravstvenu ustanovu ove nedelje, gde je i preminula - kažu iz Centra.

Ona, ističu, nije bila korisnik novčane socijalne pomoći, jer je raspolagala porodičnom penzijom i imala je stan.

Podsetimo, kako su Stojankine komšije navele, ona je godinama živela na ulici, nakon što je svoj stan zatrpala stvarima. Stalno je spavala kod jedne prodavnice u Bloku 45, a baku su konstantno tukli mladići.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)