"HOĆEMO DA POPIJEMO NEŠTO?" Portir otkrio kako su izgledali susreti sa Milutinom Mrkonjićem

G.N.

27. 11. 2021. u 23:09

POČASNI predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je danas u 79. godini. U stan na Vračaru u kom je Mrkonjić živeo sa dugogodišnjom partnerkom Anom Bekutom stižu prijatelji i rodbina.

ХОЋЕМО ДА ПОПИЈЕМО НЕШТО? Портир открио како су изгледали сусрети са Милутином Мркоњићем

Foto: D. Milovanović/Z. Jovanović

Zoran V., portir u zgradi gde žive Milutin Mrkonjić i Ana Bekuta kaže da je Mrkina uzrečica bila "hoćemo da popijemo nešto".

- Ja ne pijem ali ljubazno sam ga odbijao. Odličan čovek. Vreme je tako, idemo dalje. Po Ani se vidi, po raspoloženju i izrazu lica da joj je mnogo bilo teško prethodnih dana - kaže Zoran.

Biografija Milutina Mrkonjića


Milutin Mrkonjić počasni predsednik SPS i bivši ministar i poslanik te stranke preminuo je danas u Beogradu.

Mrkonjić je rođen u Beogradu, 23. maja 1942. godine, a diplomirao je 1971. godine na Građevinskom fakultetu u Beogradu.

Po završetku fakulteta radio je u Birou za studije i projektovanje železnica, a od 1974. godine bio je rukovodilac Sektora za projektovanje. Godine 1977. zaposlio se u Centru za istraživanje i projektovanje, a njegovim spajanjem sa Saobraćajnim institutom postaje njegov direktor.

Učestvovao je u brojnim projektima u Alžiru, Venecueli, Iraku, Kuvajtu, Kini, Gabonu, Libiji.

Bio je rukovodilac obnove Srbije ispred Vlade Srbije posle NATO bombardovanja 1999. godine.

Takođe je bio potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije od 8. maja 2007. godine. Nakon što je predsednik Skupštine Tomislav Nikolić podneo ostavku, Mrkonjić je preuzeo predsedavanje sednicama Skupštine kao najstariji od potpredsednika, do izbora novog predsednika Olivera Dulića 23. maja 2007. Pred Mrkonjićem je Vlada Republike Srbije položila zakletvu 15. maja 2007. godine.

Na izborima za predsednika Srbije, januara 2008. godine, bio je kandidat SPS-a i osvojio je oko 6% glasova.

U Vladi koja je formirana nakon izbora u maju 2012. godine, Milutin Mrkonjić je obavljao funkciju ministra saobraćaja do rekonstrukcije koja je završena 2. septembra 2013. godine. Na tom mestu ga je zamenio stranački kolega Aleksandar Antić.

Supruga Milutina Mrke Mrkonjića je Dragana Daša Mrkonjić, koja je godinama radila kao advokat, a kasnije i kao sudija. NJih dvoje su bili u braku više od 30 godina.

Od 2012. godine je bio u vezi sa poznatom pevačicom Anom Bekutom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)