ĐACI SE TAKMIČE U DIGITALNOJ PISMENOSTI: Pokrenut karavan "Digitalna ekspedicija"

Lj.B.

24. 11. 2021. u 18:02

TAKMIČENjE učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji u kreiranju digitalnih obrazovnih sadržaja otvoreno je u okviru karavana "Digitalna ekspedicija", a nagradni fond je milion dinara. Rok za slanje prijava je 13. decembar.

ЂАЦИ СЕ ТАКМИЧЕ У ДИГИТАЛНОЈ ПИСМЕНОСТИ: Покренут караван  Дигитална експедиција

Foto A. Rovčanin

Konkurs je namenjen timovima osnovnih i srednjih škola, koje čine tri do pet učenika i jedan do dva nastavnika-mentora, a njihov zadatak je da pripreme idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa. To može biti veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uređaje ili drugi resurs koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal, namenjen i učenicima i opštoj javnosti.

Školski timovi će imati na raspolaganju šest nedelja za realizaciju projektnih ideja, a pored finansijske podrške, pobednički timovi dobiće i podršku kroz konsultacije i mentorstvo eksperata iz te oblasti.

Inače, "Digitalni karavan" pokrenut je na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Ane Brnabić, dok su takmičenje raspisali Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV), Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV) i program "Nova pismenost", koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion i Inicijativa "Digitalna Srbija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije