MAKRON POZDRAVIO SRPSKU ZASTAVU: Kod Trijumfalne kapije u Parizu održana ceremonija povodom Dana primirja

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

11. 11. 2021. u 19:21

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron pozdravio je u četvrtak zastavnike kod Trijumfalne kapije na obeležavanju Dana primirja.

МАКРОН ПОЗДРАВИО СРПСКУ ЗАСТАВУ: Код Тријумфалне капије у Паризу одржана церемонија поводом Дана примирја

Foto Printskrin

Među njima su bile i srpske zastave, koje su nosili Stana Bilbija, Petar Petrović Pepi i Slobodan Đekić. Među pedesetak francuskih zastava, uz američku, grčku i italijansku, stajale su i tri srpske, koje svake godine ovde predstavljaju savezničke snage.

Makron se zadržao i porazgovarao sa svakim zastavnikom.

- Zamolila sam predsednika Makrona da me primi i da porazgovaramo o situaciji na KiM - prenela nam je Stana Bilbija šta je rekla Makronu, istakavši da je francuski predsednik prihvatio ovu molbu.

Predsednik Markon je u četvrtak predsedavao ceremonijom obeležavanja Dana primirja kod Trijumfalne kapije u Parizu, a potom je u Jelisejskoj palati organizovao svečani ručak za sve učesnike ceremonije, među kojima su bili i srpski zastavnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade