POSLE 42 DANA BORBE VRAĆEN IZ MRTVIH: Nikola iz Niša nije verovao u koronu dok ga nije udarila svom snagom

D. Alihodžić

30. 10. 2021. u 15:05

NISAM verovao u koronu i pričao sam - mene neće. Nikada nisam ni bio bolestan. Nisam bio ni vakcinisan protiv kovida - ovako svoju ispovest započinje Nikola Nikolić (26), iz Niša, koji se u pravom smislu reči "vratio iz mrtvih", jer su mu otkazivala pluća, jetra, bubrezi...

ПОСЛЕ 42 ДАНА БОРБЕ ВРАЋЕН ИЗ МРТВИХ: Никола из Ниша није веровао у корону док га није ударила свом снагом

Foto: Fejsbuk/Klinika za anesteziju i intenzivnu terapiju - Klinički centar Niš

Kao pravi heroj posle 42 dana borbe ispraćen je iz niške Klinike za anesteziju i sada mu predstoji oporavak da ponovo bude stari Nikola, ali sa iskustvom više da se sa bolešću ne treba igrati. 

- Učim se da dišem, ali stvarno mi je čudno što nemam mašinu kao "cimera" u krevetu. Uverio sam se da korona postoji i to na nimalo prijatan način. Mnogo su mi pomogli doktori, ali i činjenica da sam bio psihički jak i da nijednog trenutka nisam pomišljao da odustanem - kaže Nikola, koji je pre bolesti radio u jednom niškom servisu za dubinsko pranje vozila.

Bio je izložen hladnoći i vodi, ali nijednog trenutka nije ni pomišljao da mu jedan virus može nauditi. Činjenica da je godinu i po dana odolevao samo je podgrevala njegovo ubeđenje da korona i ne postoji. 

- Razboleo sam se 10. septembra, dobio temperaturu i za svaki slučaj otišao da se testiram, i to privatno. Bio sam negativan, ali sam za svaki slučaj otišao u Kovid ambulantu u Duvaništu. Hteo sam da budem sto odsto siguran jer nikako nisam hteo da ugrozim nekog drugog. I tamo su nalazi pokazali da sam negativan. Za svaki slučaj snimili su mi pluća i prepisali terapiju koju sam primao pet dana. Međutim, i nakon poslednje inekcije meni je bilo baš loše. Jednostavno, nisam mogao da dišem. Uključili su mi kiseonik i infuziju, ali nije pomoglo. Dali su mi uput za Kliniku za pumnologiju, gde sam se javio 16. oktobra. Tamo je usledio šok. Rekli su mi da mi radi samo 16 odsto pluća i odmah me prebacili na Infektivnu kliniku. Padao sam sve više i prebačen sam u novi Klinički centar, u "crvenu zonu" - priseća se Nikola svakog trenutka borbe koja je pretila da ga odnese. 

Celu ispovest Nikole Nikolića pročitajte u sutrašnjem štampanom izdanju "Novosti".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024