OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVI FEJSBUK: Spajanje stvarnog i virtuelnog sveta (VIDEO)

S. R.

30. 10. 2021. u 09:46

META, kompanija ranije poznata kao Fejsbuk, najavila je u četvrtak nove vrhunske slušalice i naočare za virtuelnu i proširenu stvarnost kodnog naziva "Project Cambria".

ОВАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ НОВИ ФЕЈСБУК: Спајање стварног и виртуелног света (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Izvršni direktor Mark Zakerberg je ukratko govorio o uređaju tokom glavne konferencije virtuelne i proširene stvarnosti "Connect 2021" koja se prenosila uživo i koja je bila fokusirana na metaverzum.

Međutim, Zakerberg je govorio o nekoliko karakteristika "Project Cambria" uključujući senzore koji omogućavaju avataru korisnika da uspostavi prirodan kontakt očima i izraze lica u realnom vremenu dok je u metaverzumu.

Slušalice će takođe omogućiti mešanu stvarnost – spajanje stvarnog i virtuelnog sveta da bi se stvorila nova okruženja – korišćenjem kamera koje prenose video u boji visoke rezolucije na ekrane naočara.

Zakerberg je rekao da "Project Cambria" nije sledeći "Quest" iako će biti kompatibilan sa uređajem, ali će biti sopstveni proizvod i koštaće više od trenutnog seta naočara i slušalica.

Izmišljeno carstvo će omogućiti ljudima da stave slušalice i naočare i uđu u virtuelni svet gde mogu da budu bilo ko ili da rade bilo šta, sve iz udobnosti svog doma, prenosi "Dejli mejl".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest