ISKUŠENJA TEK PREDSTOJE: Međunarodno takmičenje jedinica vojne policije u Kraljevu

G.Ć.

31. 08. 2021. u 17:33

NA strelištu „Žiča“ i na vojnom poligonu „Beranovac“ nadomak Kraljeva do 3. septembra održava se takmičenje vojnopolicijskih jedinica pod nazivom „Čuvar reda“ u okviru tradicionalnih Međunarodnih vojnih igara.

ИСКУШЕЊА ТЕК ПРЕДСТОЈЕ: Mеђународно такмичење јединица војне полиције у Kраљеву

Foto: G. Šljivić

Tokom prva dva dana nadmetanja, svoje veštine u gađanju demonstrirale su ekipe vojnih policija iz Ruske federacije, Kazahstana, Irana, Katara, Kipra i domaćina Srbije. Na programu je najpre bilo pojedinačno gađanje automatskom puškom 7,62 mm M70, kao i poluautomatskim pištoljem 9 mm „Glok“, a potom su drugog dana u disciplini „Gađanje patrole vojne policije“ takmičarske ekipe rešavale vatrene zadatke u simulaciji borbenog okruženja.

Nakon prvog takmičarskog dana na tabeli su se izdvojile ekipe Ruske federacije i Srbije ispred Kazahstana, neizvesnost je nastavljena i tokom druge faze, pa je jasno da će odluka o ukupnom pobedniku pasti u najzahtevnijim disciplinama.

Na poligonu Beranovac učesnici će se u sredu najpre ogledati na „Stazi vojnog policajca“ koja kombinuje veštine i procedure koje vojni policajci koriste tokom svoje službe. Na kraju, u petak je na programu „Trka heroja“ tokom koje će takmičari morati da savladaju ukupno 30 prepreka na zahtevnoj šumskoj stazi dugačkoj čak 12 kiliometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije