SARADNJA SA DOPUNSKIM ŠKOLAMA: Okrugli sto u KC Čukarica

D. B. M.

10. 08. 2021. u 12:41

KULTURNI centar "Čukarica" u četvrtak, organizuje okrugli sto na temu "Saradnja i podrška Srpskim dopunskim školama u dijaspori".

САРАДЊА СА ДОПУНСКИМ ШКОЛАМА: Округли сто у КЦ Чукарица

KC Čukarica

Okrugli sto se realizuje u okviru programa "Moje nasleđe", koji je KC "Čukarica" pokrenuo 2018. godine sa ciljem negovanje kulturnog nasleđa i prenošenje tradicionalnih vrednosti na mlade naraštaje koji treba da rade na očuvanju kulture govora, čitanja, pisanja i besedništva. Jer, čuvajući jezik i pismo, čuvamo identitet našeg naroda.

Projekat je umrežio sve škole na Čukarici sa srpskim dopunskim školama širom dijaspore (Francuska, Italija, Slovenija, Nemačka, Grčka, Danska, Norveška, Švajcerska i Velika Britanija). Do sada je uspešno realizovano nekoliko programa u kojeima su učenici iz dijaspore rado učestvovali.

Okruglom stolu će prisustvovati: predstavnica Sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Jasna Radojičić, koordinatori Srpskih dopunskih škola, Blaženka Trivunčić, Marija Praizović, Tatjana Popović, nastavnici i bibliotekari iz osnovnih škola na Čukarici, predstavnici GO Čukarica i KC "Čukarica".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED OBLAKA: Kakvo vreme možemo očekivati danas?