KAKO SE PRIJAVITI ZA POTVRDU O VAKCINACIJI? Detaljno uputstvo, nakon par klikova digitalni zeleni sertifikat stiže za par sekundi

Novosti online

02. 06. 2021. u 08:52

IDETE na put i treba vam digitalni zeleni sertifikat, a ne znate kako da ga preuzmete? Ovo je najkraći put do njega. Od srede ga možete dobiti i u poštama širom Srbije.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА ПОТВРДУ О ВАКЦИНАЦИЈИ? Детаљно упутство, након пар кликова дигитални зелени сертификат стиже за пар секунди

Foto: Depositphotos

Potvrda o vakcinaciji, rezultati testiranja na kovid - svi ti podaci se nalaze na vašem digitalnom zelenom sertifikatu. Do sada ga je preuzelo više od 130.000 ljudi. Da biste i vi, prvi korak je registracija na portalu e-Uprava.

Kako se prijaviti za zeleni sertifikat?

- Građani ostavljaju ime, prezime, ostavljaju sliku svoje lične karte ili pasoša, broj lične karte, mejl adresu i biraju šifru. Na taj način se registruju. Kada su registrovani biraju digitalni zeleni sertifikat i kada odaberu ovu uslugu, mogu da izaberu da li žele sertifikat na srpsko-engleskom, srpsko-kineskom jeziku - navodi Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za e-Upravu.

Foto: Printskrin/Euprava

Kada ste sve ove korake uradili, digitalni zeleni sertifikat stiže za nekoliko sekundi na mejl adresu. Ukoliko putujete, sačuvajte ga u mobilnom telefonu ili ga odštampajte.

- Sa sve više zemalja Ministarstvo turizma sklapa sporazume o priznavanju digitalnog sertifikata. U ovom trenutku to su: Grčka, Mađarska, UAE, Turska, Slovenija - kaže Jovanović.

Da li su svi podaci koji su uneti sigurni?

- Svi podaci se čuvaju po najvišim bezbednosnim standardima u državnim data centrima - Beograd i Kragujevac - navodi Jovanović.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024