MORAMO DA OBEZBEDIMO ENERGETSKU SIGURNOST: Vučić objasnio šta spremaju iz EU, pričao i o ceni struje

Novosti online

31. 05. 2021. u 22:41

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić je u večerašnjoj Ćirilici pričao i o termoelektranama, i tom prilikom je stao na stranu radnika koji rade u tim pogonima.

МОРАМО ДА ОБЕЗБЕДИМО ЕНЕРГЕТСКУ СИГУРНОСТ: Вучић објаснио шта спремају из ЕУ, причао и о цени струје

Foto: Printscreen

- Nama je potreban pristup zelene energije i zato radimo kanalizacije. Radimo i gradimo  i to je u programu "Srbija 2025", ali ljudi, nemojte da preterujemo. Do juče smo udisali divan vazduh? Ne možemo da izgubimo na energetskoj bezbednosti, da bismo dobili na nekom drugom polju. Mi moramo da obezbedimo da imamo svoju struju - rekao je Vučić.

Predsednik je potom kazao da će Srbija uložiti milijarde u kanalizacionu mrežu, a potom je govorio o "karbon taksama".

 - Hoće da nam donesu odluku da moramo da platimo 132 do 135 evra po toni. Pokušali su da unište Kineze u Smederevu, ali nisu uspeli. A sada će da traže druge mere, zato što Kineze ne mogu da unište u fer utakmici. I to samo da bi se Kina uništila - pojasnio je predsednik.

- Naša cena struje je niža nego u Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, a plate nam rastu - rekao je potom predsednik.

- Zahvaljujući snazi ideje i borbenog duha mi smo uspeli i Beograd na vodi da napravimo i zbog toga nam zavidi svet. To je bila moja velika ideja, napravili smo nešto čudesno. Za sve Beograđane, za sve bicikliste... Marina Dorćol će biti nešto fantastično, nešto nesvakidašnje - istakao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SVE SE ČINI KAKO BI SE ŠTO PRE LOKALIZOVAO POŽAR: Ministarka Vujović obišla deponiju Duboko kod Užica na kojoj plamen bukti od petka (FOTO