Uz voće i povrće do vitke linije

I. K.

01. 07. 2024. u 07:15

LETO je idealno vreme za sve koji žele da smršaju. Visoke temperature ne dozvoljavju da se jede obilno, kao ni masna i začinjena hrana, a sa druge strane u ovo doba godine pijace su pune raznovrsnog voća i povrća koje je sveže, hranljivo i može da zasiti.

Уз воће и поврће до витке линије

Foto Shutterstock

Zato vam predlažemo letnju dijetu, čiju osnovu čine svi plodovi koji u baštama i poljima pristižu u ovo vreme. Osim, što možete da oslabite pridržavajući se ovog letnjeg jelovnika, obogatićete svoju ishranu brojnim hranljivim materijama, i zasigurno poboljšati probavu. Dakle, napravite veliku listu omiljenog voća i povrća i jedite ga svaki dan. Uz to pijte mnogo vode, osam čaša na dan, vodu s limunom ili šejkove.

Evo predloga kako bi mogla da izgleda letnja dijeta.

Foto Pixabay free images

Ponedeljak

Prvi dan jedite samo povrće. Recimo, izabrali ste krastavce. Možete ih pojesti koliko god hoćete. Ovo povrće je odlično, posebno zbog tog što sadrži 90 procenata vode. Ako izaberete krastavac, on će očistiti i detoksikovati vaše telo.

 

Foto: Shutterstock

 

Utorak

Ovaj dan treba da bude posvećen voću. Recimo, jabuke, breskve, pomorandže, kruške - sve zajedno. Pokušajte da ih rasporedite tokom dana, a ukoliko budete i dalje gladni možete uzeti i jednu šolju jogurta sa manje masnoća.

Foto Pixabay free images

Sreda

Dijeta trećeg dana je bazirana na bobičastom voću. To mogu da budu jagode, maline, borovnice ili bilo koje druge bobice po vašem izboru. Jedite ih tokom dana i ne zaboravite da pijete mnogo vode.

Foto Shutterstock

Četvrtak

Danas ćete jesti malo više. Ovo je mlečni dan. Sir, jogurt, kefir - čega god se mlečnog setite. Ako budete gladni, mlečnim proizvodima dodajte malo kruškica, grožđa ili trešanja.

Foto Shutterstock

Petak

Dijeta se nastavlja i vraćate se na povrće. Odaberite pet vrsta vašeg omiljenog povrća i jedite ih u različitim kombinacijama za doručak, ručak i večeru.

Foto: Free Images Pixabay

Subota

Isto kao i drugog dana dijete - voće. Samo što danas možete pojesti i jogurt sa manje masnoća za večeru.

Foto Pixabay free images

Nedelja

Ovo će biti vaš najteži dan dijete. Ali, budite jaki, pošto je u pitanju poslednji dan vašeg "letnja dijeta" plana. Danas vam je dozvoljeno samo da pijete šejkove i sokove od voća i povrća - jabuke, pomorandže, paradajz, spanać, celer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sredozemno more u Egiptu na kakvo niste navikli! 8 dana već od 560€ All Inclusive