POTROŠITE KALORIJE I ZATEGNITE MIŠIĆE: Uz ove četiri vežbe, na pravom ste putu da smršate (FOTO)

I. K.

03. 05. 2024. u 07:30

POTROŠNjA suvišnih kalorija je ključna za mršavljenje.

ПОТРОШИТЕ КАЛОРИЈЕ И ЗАТЕГНИТЕ МИШИЋЕ: Уз ове четири вежбе, на правом сте путу да смршате (ФОТО)

Foto Shutterstock

Iako to može da zvuči zahtevno, činjenica je da nije. Osobe koje tokom dana trude da što više pešače mogu u proseku da potroše 500 kalorija dnevno.

Uz ovakav kalorijski deficit, za postizanje ili očuvanje dobre forme bitne su i vežbe koje zatežu i oblikuju mišiće. Radite ih bar tri puta nedeljno, trudeći se vremenom da sebi postavljate nove izazove u fizičkoj spremnosti i izdržljivosti.

Idealno bi bilo da svaki trening započinjete preskakanjem konopca, trčanjem ili vožnjom bicikla.

Predlažemo vam nekolio vežbi kojima biste mogli da dođete do dobre forme:

Printskrin

Čučnjevi

Čučnjevi su odlični ako želite da brzo vidite efekat vežbanja. Iz stojećeg stava raširite stopala u širini bokova, a ruke stavite na potiljak i radite vežbu gore-dole, pravilno deset puta. Mali predah, pa ponovite opet 10 puta u onoliko serija koliko vam mogućnosti dozvoljavaju.

 

Skokovi

Noge raširite u širini bokova, a ruke ispružite u stranu. Prvo se dobro isteglite i razdrmajte, što više možete. Zatim, skočite što više. Ponovite ovo deset puta, ali ne žurite. Važno je da kvalitetno i precizno izvedete svaki skok.

 

Ruke-stopala

Deset puta zaredom rukama dodirnite stopala. Kada se ispravljate, ne žurite, već bi to trebalo da bude postepeno ispravljanje pršljen po pršljen. Dišite ravnomerno i opušteno.

 

Printskrin

 

Trbušnjaci

Za početak se trudite da uradite deset pravilnih trbušnjaka. To praktično znači da morate da osetite da vam se zatežu mišići stomaka dok se podižete, a nikako da "cimate" glavom ka napred. Za pravilni rad je poželjno da držite šipku u rukama, uhvatite je u širini ramena, a podizanje od podloge kontrolišite snagom mišića trbuha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici