Koja su najčešća ograničenja koja sputavaju muškarca sa uvećanom prostatom?

Promo

03. 05. 2023. u 10:00

URINARNE tegobe, koje prate uvećanu prostatu, muškarca remete u svakodnevnim obavezama. On fiksira svu svoju pažnju na nagone za mokrenjem – počevši od njihove sve veće učestalosti, preko nemogućnosti za odlaganjem mokrenja, pa sve do slabog i otežanog mlaza. A kada tome dodamo i noćna ustajanja, nivo koncentracije značajno opada usled nedostatka sna.

Која су најчешћа ограничења која спутавају мушкарца са увећаном простатом?

FOTO: Promo

Kako bi se izborio sa ovom situacijom, on pribegava određenim ograničenjima:

  • Smanjuje unos tečnosti, a istovremeno povećava unos kofeinskih napitaka kako bi se osvežio – no neretko, rezultat toga je dehidratacija.

    • Pre izlaska pažljivo razmatra da li usput ima pristup toaletu, a u zatvorenom prostoru to je prvo što traži pogledom.

    • Smanjuje druženja kako bi izbegao neprijatnost odsustva tokom istih zbog dugog boravljenja u toaletu.

FOTO: Promo

 

Bez obzira na to da li su započele tegobe sa mokrenjem, ako imate preko 50 godina - ne propuštajte godišnji preventivni urološki pregled. To je pouzdan način da imate potpuni uvid u stanje svoje prostate. Specijalista će izmeriti obim žlezde i količinu rezidualnog urina, a nakon toga, ukoliko je neophodno, može prepisati odgovarajuću terapiju.

FOTO: Promo

 

Ukoliko je neophodno operativno lečenje uvećane prostate, Laser Med poseduje najsnažniji i najprecizniji laserski sistem na svetu. Tulijum laser od 200 vati predstavlja evoluciju u laserskoj hirurgiji i odlično rešenje za muškarce s adenomom prostate. Obim  više nije bitan – isparava se bilo koja veličina prostate na beskrvan i minimalno invazivan način, uz skraćeno vreme same intervencije. Nakon operacije muškarac zaboravlja na slab i otežan mlaz, a oni s kateterom ga se oslobađaju zauvek. Tulijum od 200 vati garantuje komfor, brzinu i kvalitet rezultata.

U LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA. 

LASER MED - 4 filijale u Srbiji i Bugarskoj, prvoklasna tehnika i jedanaestogodišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna