ZABORAVITE NA GRČEVE U NOGAMA: Kopriva čisti otrove iz tela, smiruje reumu, a čaj je dobar kod hemoroida

V. N.

26. 04. 2022. u 14:50

UMESTO da je uništavate kao korov, iskoristite mladu koprivu da poboljšate zdravlje. Ova biljka je izvrsna i kao hrana i kao lek - dobra je za detoksikaciju organizma, podstiče rad probavnog sistema, podstiče izlučivanje tečnosti, čisti krv i mokraćne kanale.

ЗАБОРАВИТЕ НА ГРЧЕВЕ У НОГАМА: Коприва чисти отрове из тела, смирује реуму, а чај је добар код хемороида

Foto Shutterstock

Kopriva pomaže i u izlučivanju viška mokraćne kiseline iz tela, pa se upotrebljava i kao narodni lek za tegobe povezane s gihtom.

Iako se trudnicama retko preporučuje neka od lekovitih biljki, to nije slučaj i sa koprivom. Čaj od koprive prirodan je izbor za sprečavanje i lečenje trudničke anemije i podstiče cirkulaciju. Pomaže radu bubrega, ublažava stres, reguliše rad hormona i smiruje upale. Zahvaljujući magnezijumu, smanjuje grčeve u nogama i ublažava porođajne bolove, te doprinosi smanjenju umora i malaksalosti.

Čaj od koprive može da bude od pomoći kod hemoroida, jer sprečava njihovo krvarenje nakon porođaja. Podstiče i stvaranje majčinog mleka, kao i obnovu kose i kože nakon porođaja.

Foto: Free Images Pixabay

U dobrobiti koprive ubraja se i jačanje imuniteta, smiruje simptome reumatizma i artritisa, pomaže kod menstrualnih bolova i predmenstrualne nadutosti, snižava krvni pritisak i šećer u krvi, pomaže kod glavobolje i nesanice, ublažava bolesti disajnih puteva, eliminiše kožne probleme, suzbija infekcije urinarnog trakta, uništava crevne parazite...

Foto: Free Images Pixabay

LEKOVITA I TINKTURA

ALKOHOLNI ekstrakt koprive vrlo je efikasan u ublažavanju urinarne infekcije, kao i glavobolje. U tu svrhu tri do četiri puta dnevno uzimajte po 30 kapi ove tinkture u vodi, soku ili čaju. Ipak, nakon što ste popili 50 ml, napravite pauzu, kako bi se organizam odmorio.

BONUS VIDEO - UBICA NEGATIVNE ENERGIJE: Ćilibar ima razna lekovita svojstva, a ovaj je najkvalitetniji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)