TE PLJEVLJA NASTAVLJA SA RADOM: Vlade Crne Gore obustavila reviziju dozvole termoelektrane

M. D.

14. 05. 2021. u 17:59

PREDSEDNIK Odbora direktora Rudnika uglja Dušan Janjušević pozdravio je zaključak Vlade kojim je naloženo Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma da obustavi sve započete postupke u vezi revizije integrisne dozvole za rad Termoelektrane Pljevlja.

ТЕ ПЉЕВЉА НАСТАВЉА СА РАДОМ: Владе Црне Горе обуставила ревизију дозволе термоелектране

Foto M. Drobnjak

Prema njegovim rečima to prestavlja jasan znak da će Termoelktrana nastaviti sa radom.

- Činjenica da je Vlada Crne Gore na juče održanoj sednici donela zaključak, u kome nalaže Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Agenciji za zaštitu prirode i životne sredine da obustave sve započete postupke u vezi revizije integrisne dozvole za rad Termoelektrane Pljevlja, predstavlja jasan znak da će Termoelektrana nastaviti sa radom - kazao je Janjušević.

On pozdravlja odluku Vlade Crne Gore koja je svojim odgovornim stavom, kako kaže, obezbedi stabilnost u pogledu snabdevanja svih potrošača električnom energijom i zaštitila ogroman broj radnih mesta, posebno u Pljevljima.

Foto: Rudnik uglja

- Rudnik uglja Pljevlja je glavni oslonac za stabilnu proizvodnju električne energije. Odgovorni i vredni radnici naše kompanije danonoćno rade kako bi u najtežim uslovima obezbedili stabilan rad Termoelektrane. Neodgovorni javni nastupi određenih činilaca društveno-političkog života naše države, predstavljaju pokušaj destabilizacije društva, ne samo elektroenergetskog sektora, a i njima je jasno da će Pljevlja kao grad energije, još dugo proizvoditi ugalj, a samim tim i električnu energiju - kazao je Janjušević ističući da stabilan elektroenergetski sektor predstavlja osnov za stabilnu i jaku državu i to je činjenica koja ne sme imati alternativu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)